Ekkorák a Jupiter holdjai New Yorkhoz viszonyítva 2022 / 10 / 08 / Bobák Áron

A tudomány jelen állása szerint a Jupiternek összesen 80 holdja van, ám a többség ezek közül többnyire csak a négy legnagyobbat, vagyis az úgynevezett Galilei-holdakat (az Iót, az Europát, a Ganymedest valamint a Callistót) ismeri. A rendkívül jó minőségű ismeretterjesztő animációkat készítő MeatBallStudios Youtube-csatornának köszönhetően viszont most nem csak megnézhetjük mind a nyolcvanat, de azt is láthatjuk, hogyan viszonyulnak méretben New Yorkhoz. A szórás igencsak nagy, hiszen amíg a Jupiter legnagyobb holdjának, a Ganymedesnek az átmérője az 5000 kilométert is meghaladja, így még a mi holdunknál is nagyobb, addig a legkisebb holdak átmérője alig éri el az egy kilométert. (Borítókép: Getty Images)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.