Ekkorák a Jupiter holdjai New Yorkhoz viszonyítva 2022 / 10 / 08 / Bobák Áron

A tudomány jelen állása szerint a Jupiternek összesen 80 holdja van, ám a többség ezek közül többnyire csak a négy legnagyobbat, vagyis az úgynevezett Galilei-holdakat (az Iót, az Europát, a Ganymedest valamint a Callistót) ismeri. A rendkívül jó minőségű ismeretterjesztő animációkat készítő MeatBallStudios Youtube-csatornának köszönhetően viszont most nem csak megnézhetjük mind a nyolcvanat, de azt is láthatjuk, hogyan viszonyulnak méretben New Yorkhoz. A szórás igencsak nagy, hiszen amíg a Jupiter legnagyobb holdjának, a Ganymedesnek az átmérője az 5000 kilométert is meghaladja, így még a mi holdunknál is nagyobb, addig a legkisebb holdak átmérője alig éri el az egy kilométert. (Borítókép: Getty Images)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Először térképezték fel egy exobolygó belsejét és a kutatás közben kiderült, hogy a nagy méretük ellenére rendkívül kis tömegű “puffadt bolygók”, azaz a vattacukorbolygók hogyan szerezhették furcsa formájukat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.