Ekkorák a Jupiter holdjai New Yorkhoz viszonyítva 2022 / 10 / 08 / Bobák Áron

A tudomány jelen állása szerint a Jupiternek összesen 80 holdja van, ám a többség ezek közül többnyire csak a négy legnagyobbat, vagyis az úgynevezett Galilei-holdakat (az Iót, az Europát, a Ganymedest valamint a Callistót) ismeri. A rendkívül jó minőségű ismeretterjesztő animációkat készítő MeatBallStudios Youtube-csatornának köszönhetően viszont most nem csak megnézhetjük mind a nyolcvanat, de azt is láthatjuk, hogyan viszonyulnak méretben New Yorkhoz. A szórás igencsak nagy, hiszen amíg a Jupiter legnagyobb holdjának, a Ganymedesnek az átmérője az 5000 kilométert is meghaladja, így még a mi holdunknál is nagyobb, addig a legkisebb holdak átmérője alig éri el az egy kilométert. (Borítókép: Getty Images)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.