A tokiói Meiji Egyetem kutatója, Miyashita Homei olyan kütyüt készített, amely az öt alapíz megfelelő arányának megteremtésével képes szintetizálni szinte bármilyen ízt egy elektromos nyalókán. A gép a sós ízt praktikusan nátrium-kloriddal, a keserűt magnézium-kloriddal, az édeset glicinnel, a savanyút citromsavval, az umamit pedig nátrium-glutamáttal "jeleníti meg" az egyes összetevők elektroforézis útján jutnak el egy nyalható felületre.
A találmányt leíró publikáció szerint a korábbi íz-szintetizátoroktól eltérően ez az új kütyü gyakorlatilag nem juttat be anyagot a nyalogató ember szervezetébe, nem kell fizikailag lenyalni egy oldatot az egyes ízeket megjelenítő gélszerű felületekről: az ízérzet csak a nyelven jelenik meg. Az öt alapíz arányát öt potméterrel lehet beszabályozni.