Elektromos íz-szimulátor: az öt alapízből bármit kikever

2020 / 05 / 25 / Rácz Tamás
Elektromos íz-szimulátor: az öt alapízből bármit kikever
A találmány gyakorlati jelentősége még kérdéses (nullkalóriás nyalogatódiéta? ízes film?), de az ötlet vicces, a kivitelezés pedig nagyon profi!

A tokiói Meiji Egyetem kutatója, Miyashita Homei olyan kütyüt készített, amely az öt alapíz megfelelő arányának megteremtésével képes szintetizálni szinte bármilyen ízt egy elektromos nyalókán. A gép a sós ízt praktikusan nátrium-kloriddal, a keserűt magnézium-kloriddal, az édeset glicinnel, a savanyút citromsavval, az umamit pedig nátrium-glutamáttal "jeleníti meg" az egyes összetevők elektroforézis útján jutnak el egy nyalható felületre.

A találmányt leíró publikáció szerint a korábbi íz-szintetizátoroktól eltérően ez az új kütyü gyakorlatilag nem juttat be anyagot a nyalogató ember szervezetébe, nem kell fizikailag lenyalni egy oldatot az egyes ízeket megjelenítő gélszerű felületekről: az ízérzet csak a nyelven jelenik meg. Az öt alapíz arányát öt potméterrel lehet beszabályozni.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
Karnyújtásnyira az influenza nélküli világ – és ehhez oltás sem kell
A “7-es vegyület” lehet az influenza elleni csodafegyver, amely a védőoltásokat is leválthatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.