Elektromos Jeepek, Fiatok és Alfák készülnek Lengyelországban 2022-től

2020 / 12 / 30 / Rácz Tamás
Elektromos Jeepek, Fiatok és Alfák készülnek Lengyelországban 2022-től
Az egykori Kispolszki-gyárból a Fiat-Chrysler modern elektromos és hibridautó-gyára lesz.

A Fiat Chrysler Automobiles bejelentette, hogy modernizálja lengyel összeszerelő üzemét, amelyben 2022. második felétől már hibrid és elektromos kocsikat fog gyártani. A cseh és szlovák határ mellett fekvő Tychy városban jelenleg Fiat 500 és Lancia Ypsilon kisautók készülnek, de a gyárat eredetileg még a '70-es években hozták létre, 126-os Polskik összeszerelésére. Az üzem 1992-ben, az FSM felvásárlásával került a Fiat birtokába, a későbbiekben Cinquecentók és Seicentók, Paliók készültek itt.

A 204 millió dolláros (60 milliárd forint) beruházással az FCA világossá tette, hogy lengyelországi jelenlétét tartósan fenn kívánja tartani. A cég évi 400 ezer darabos gyártókapacitást kíván elérni Tychyben. (A 2019-es gyártási darabszám 263 ezer autó volt.)

Hogy pontosan milyen modellek készülnek majd a gyárban, arról a cég nem nyilatkozott, de azt elárulták, hogy teljesen új modellkről van szó. A lengyel autós szaksajtó úgy sejti, az egyik kocsi biztosan a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott Alfa Romeo Tonale crossover szériaváltozata lesz.

(Automotive News)

Ez is érdekelhet:

2020: az év, amikor elkezdtük múzeumba küldeni a hagyományos benzines és dízel autókat Ez az év az autóiparban az elektromos mobilitásra való átállás meghirdetéséről szólt.

Az elektromos mobilitás vethet véget a SUV-mániának Amikor a hatótávolság és az energiahatékonyság kerül előtérbe, a divatot könnyen legyőzheti az észszerűség.

Nyolc technológiai trend, ami alapjaiban határozhatja meg a következő évtizedet Ha a CES-re hagyatkozunk, néhány év múlva egy sci-fiben fogunk élni, robotbuszok, légitaxik és az embereket kiváltó robotok között. Ha mégsem így lesz, ez a nyolc trend akkor is biztosan nagyon hangsúlyos lesz a következő években.

 

 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.