Elképesztő tojások születhetnek, ha nem a húsvéti nyúlra, hanem a 3D-nyomtatóra bízzuk

2022 / 04 / 17 / Palotai Nándor
Elképesztő tojások születhetnek, ha nem a húsvéti nyúlra, hanem a 3D-nyomtatóra bízzuk
3D-nyomtatás segítségével személyre szabott, futurisztikus hímes tojásokat, absztrakt tojástartót, de akár mechanikus húsvéti nyuszit is kinyomtathatunk az érkező locsolkodóknak.

A hímes tojás, mint locsolkodói jutalom már generációk óta jelen van, és talán csak idő kérdése volt, hogy mikor kezd el egymással reagálni a húsvéti tojásdíszítés népszokása és a modern technológia. Úgy tűnik, hogy ez már elkezdődött, mivel idén áprilisban is már elkezdtek megjelenni a közösségi médiában a 3D-nyomtatással készült hímes tojások és húsvéti ajándékok. Az alábbiakban ilyen húsvéti ajándékokat bemutató videókból fogunk szemezgetni, a teljesség igénye nélkül.

A 3D Prints&Builds nevű Youtube csatorna már nem az első videóját teszi közzé az ünnepek kapcsán, tavalyi videójukban összesen nyolc ajándékötletet mutatnak be, köztük alternatív, minimalista kindertojást, nyuszis játékrugót is találunk.

A 3D Prints&Builds idei húsvéti videójában a különböző tojástartókon és tojásokon túl kis tojásos kosarat, egy háromdimenziós kirakós nyuszit, valamint egy felhúzható, steampunk stílusú nyuszit is bemutat.

Az Inside Out Electronics csatorna ízlésesen futurisztikus tojásokat nyomtatott ki, melyek 3D modelljét is rendelkezésre bocsájtják.

A Made in Space csatorna az alternatív húsvéti tojásokon túl egy Pokémon-tojást is bemutatott.

A fenti húsvéti dizájnok mindegyikének megtalálható a kinyomtatáshoz szükséges fájlja a videók leírásában, de ezeken kívül is számtalan olyan internetes oldal létezik, mint a Thingiverse, Yeggi, vagy a 3D Warehouse, ahonnan 3D-nyomtatásra alkalmas modellek ingyenesen letölthetőek – köztük számtalan ünnepi dísszel és játékkal.

(Fotó: Getty Images)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
A Neuralink reményei szerint az általuk fejlesztett agy-számítógép interfész segít majd a lebénult embereknek abban, hogy a gondolataikkal irányíthassák a számítógépet.
Meglepő összefüggést találtak az internethasználat és a demencia kialakulása között
Meglepő összefüggést találtak az internethasználat és a demencia kialakulása között
Azt vizsgálták, hogy az internethasználat mértéke miképpen befolyásolja a demencia kialakulásának az esélyét 50 és 65 éves egyének esetén.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.