Elképesztő tojások születhetnek, ha nem a húsvéti nyúlra, hanem a 3D-nyomtatóra bízzuk

2022 / 04 / 17 / Palotai Nándor
Elképesztő tojások születhetnek, ha nem a húsvéti nyúlra, hanem a 3D-nyomtatóra bízzuk
3D-nyomtatás segítségével személyre szabott, futurisztikus hímes tojásokat, absztrakt tojástartót, de akár mechanikus húsvéti nyuszit is kinyomtathatunk az érkező locsolkodóknak.

A hímes tojás, mint locsolkodói jutalom már generációk óta jelen van, és talán csak idő kérdése volt, hogy mikor kezd el egymással reagálni a húsvéti tojásdíszítés népszokása és a modern technológia. Úgy tűnik, hogy ez már elkezdődött, mivel idén áprilisban is már elkezdtek megjelenni a közösségi médiában a 3D-nyomtatással készült hímes tojások és húsvéti ajándékok. Az alábbiakban ilyen húsvéti ajándékokat bemutató videókból fogunk szemezgetni, a teljesség igénye nélkül.

A 3D Prints&Builds nevű Youtube csatorna már nem az első videóját teszi közzé az ünnepek kapcsán, tavalyi videójukban összesen nyolc ajándékötletet mutatnak be, köztük alternatív, minimalista kindertojást, nyuszis játékrugót is találunk.

A 3D Prints&Builds idei húsvéti videójában a különböző tojástartókon és tojásokon túl kis tojásos kosarat, egy háromdimenziós kirakós nyuszit, valamint egy felhúzható, steampunk stílusú nyuszit is bemutat.

Az Inside Out Electronics csatorna ízlésesen futurisztikus tojásokat nyomtatott ki, melyek 3D modelljét is rendelkezésre bocsájtják.

A Made in Space csatorna az alternatív húsvéti tojásokon túl egy Pokémon-tojást is bemutatott.

A fenti húsvéti dizájnok mindegyikének megtalálható a kinyomtatáshoz szükséges fájlja a videók leírásában, de ezeken kívül is számtalan olyan internetes oldal létezik, mint a Thingiverse, Yeggi, vagy a 3D Warehouse, ahonnan 3D-nyomtatásra alkalmas modellek ingyenesen letölthetőek – köztük számtalan ünnepi dísszel és játékkal.

(Fotó: Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
A radiocafé Kávézó a világ végén című műsorának vendége Dr. Varga Máté egyetemi docens, az ELTE TTK Biológiai intézetének, Genetikai tanszékének az oktatója volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.