Elképesztően megdobta a mobilapp-letöltések adatforgalmát a járvány

2020 / 05 / 24 / Rácz Tamás
Elképesztően megdobta a mobilapp-letöltések adatforgalmát a járvány
Sokkal többet nyomkodják a telefonjukat az emberek a koronavírus-járvány kitörése óta, legalábbis sokkal több appot töltenek le rá.

Míg a tavalyi első negyedévben még csökkent is a mobilapp-letöltésekből származó globális adatforgalom, az idei első negyedévben brutálisan nagyobb mennyiségű adatot töltöttek le a mobilozók. A legnépszerűbb 250 mobilapp első alkalommal való letöltéséből származó adatforgalom-növekedés az elmúlt három év átlagához képest több mint 50 %!

Ez számszerűen 596 millió gigabyte azaz csaknem 600 petabyte adat letöltését jelenti. A hatalmas növekedéshez részben hozzájárult, hogy a legnépszerűbb száz, az AppStore-ból és Google Play áruházból letöltött alkalmazás átlagos filemérete is megnőtt, tíz százalékkal a tavalyi első negyedév hasonló adatához képest.

Az Apple és a Google app-központjából 2020. első negyedévében 33,6 milliárd mobilalkalmazást töltöttek le a felhasználók (első alkalommal), ami 20,3%-os növekedés a tavalyi első negyedévhez képest. Hogy érzékletesebb legyen, mekkora adatmennyiségről is van szó, a statisztikát közlő Sensortower kiszámolta, hogy ez az 596 petabyte 53 millió órányi 4K minőségű Netflix-streameléssel egyenértékű, illetve 9,3 millió iPhone csúcstelefon teljes tárhelye kellene ahhoz, hogy ezt a temérdek adatot mind lementhessük.

Bár a hatalmas növekedés szinte bizonyosan a vírushelyzet miatt történt, a Sensortower előjelzése szerint a mobilalkalmazásokon keresztül elköltött pénz mennyisége nem változik érdemben, a piac nem ugrik meg az eddigi trendnél erőteljesebben a járvány hatására. A két legnagyobb letöltőközpontban megvalósult költések összege várhatóan az idén lépi át a 100 milliárd dollárt globálisan, de a piac növekedése idén is az eddigi ütem szerint látszik alakulni.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.