Elkészült az első 2TB-os MicroSD kártya és meglepően olcsó

2024 / 01 / 18 / Felkai Ádám
Elkészült az első 2TB-os MicroSD kártya és meglepően olcsó
Az AGI, egy viszonylag ismeretlen cég piacra dobta az első 2 TB-os microSD kártyát, a Supreme Pro TF138-at, amely mindössze 229 dollárba, vagyis kicsit több mint 80 ezer forintba kerül, ami elég olcsó a termék képességeihez képest.

Egy kevéssé ismert tajvani vállalat, az AGI dobta piacra az első 2 TB-os microSD kártyát, a Supreme Pro TF138-at, amihez ráadásul a vesénket sem kell a zaciba csapni, mert elérhető áron, nagyjából 80 ezer forintért kínálják. A kártyáról exkluzív anyagot publikáló Techradar újságírója például már a specifikációk láttán is nagyon lelkes írást kanyarintott, a rossz hír azonban, hogy a kártya egyelőre csak az amerikai online kereskedőházban, a Neweggnél beszerezhető, a hazai vásárlással így jó eséllyel meg kell várni, hogy felkerüljön az Amazonra. A Techradar szerint egyébként az Amazon már listázza ezt a terméket, de még nem megvásárolható.

Korábban jelentősebb tárolókapacitással bíró 1,5 TB-os kártyákat például a Kioxia és a Micron kínált – az AGI azonban most jelentősen átlépte tehát ezt a korábbi korlátot.
.
Mint a Techradar írja, a Supreme Pro TF138 ugyanakkor nemcsak a rekorder tárhelyméretével, hanem fejlett funkcióival is kitűnik. A kártya akár 170/160 MB/s olvasási/írási sebességgel is büszkélkedhet – bár ennek eléréshez az AGI szabadalmaztatott CR138 kártyaolvasójára van szükség. A kártya emellett automatikus hibajavítással, UHS-1 U3 nagysebességű protokollal, V30/A2 kompatibilitással is rendelkezik, valamint ellenáll a pornak, víznek, ütésnek, mágneses és röntgensugárzásnak is. A kártya mindezek miatt alkalmas akár a 4K videórögzítésre is.

Az igazi szenzáció, hogy az AGI 2 TB-os microSD-kártyája tehát nem csak átlépi a Micron korábbi 1,5 TB-os kártyájának a tárhelykapacitását, de teszi ezt úgy, hogy még olcsóbb is annál. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a piac komolyabb játékosai, a Samsung, a Lexar és a Kingston még nem lépték túl termékeikben az 1 TB-os küszöböt sem, akkor tényleg elmondhatjuk, hogy Tajvanban azért tudnak valamit.

A Supreme Pro TF138 kompakt mérete (15 x 11 x 1 mm, a súlya pedig mindössze 0,25 g) jó példája a modern adathordozókban rejlő hihetetlen lehetőségeknek. Ilyen méretekkel ugyanis elképesztő, egy petabájtnyi adatot lehet tárolni egy szabványos merevlemez-meghajtónál kisebb helyen, mindössze 500 ilyen kártya felhasználásával.

(Kép: AGI)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Kedvező árú, mégis nagytudású telefonokkal sorozza meg a magyar piacot a Honor
Kedvező árú, mégis nagytudású telefonokkal sorozza meg a magyar piacot a Honor
A Honor június 12-én, Párizsban tartotta a meg a Honor 200-széria európai premierjét, amellyel a felső-középkategóriában állít komoly kihívókat a konkurenciának.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.