Elkészült Főnix, a robot, amit valóban emberszerű képességekkel ruháznak fel 2023 / 05 / 17 / Bobák Zsófia

A Sanctuary AI hosszú évek óta kísérletezik a humanoid platformjaival, amelyek révén bizonyították, hogy a robotok képesek számtalan olyan feladatot elvégezni, ami nagyfokú precizitást és figyelmet igényel, vagy éppen rengeteg adat feldolgozásával jár, a cég végső célja pedig egy olyan gép megalkotása, ami valóban univerzális, tehát általános felhasználásra alkalmas és helyettesítheti az embereket számtalan munkakörben. A Phoenix robot ennek megfelelően emberszerű formát kapott, hogy az emberi munkavégzések helyszínén (boltokban, gyárakban vagy akár otthoni környezetben) is könnyedén boldoguljon, de ami a fizikai képességeknél is fontosabb, hogy olyan ‘agyat’ terveztek a gépnek, ami “emberszerű intelligenciát” biztosít számára, legalábbis a Sanctuary AI elmondása szerint. A Carbon szoftver platform mesterséges intelligencia technológiával, mélytanulási rendszerrel, megerősítésen alapuló tanulási módszerrel és természetes nyelvi modellel segíti a gépet a hatékonyság növelésében. A cég egy olyan jövőt tervez megalapozni, amiben a humanoidok olyan jelenléte éppen olyan természetes, mint például az autóké és mindennapossá válik a humán munkaerő robotok általi kiváltása. (Fotó: Sanctuary AI)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.