Elkészült Főnix, a robot, amit valóban emberszerű képességekkel ruháznak fel 2023 / 05 / 17 / Bobák Zsófia

A Sanctuary AI hosszú évek óta kísérletezik a humanoid platformjaival, amelyek révén bizonyították, hogy a robotok képesek számtalan olyan feladatot elvégezni, ami nagyfokú precizitást és figyelmet igényel, vagy éppen rengeteg adat feldolgozásával jár, a cég végső célja pedig egy olyan gép megalkotása, ami valóban univerzális, tehát általános felhasználásra alkalmas és helyettesítheti az embereket számtalan munkakörben. A Phoenix robot ennek megfelelően emberszerű formát kapott, hogy az emberi munkavégzések helyszínén (boltokban, gyárakban vagy akár otthoni környezetben) is könnyedén boldoguljon, de ami a fizikai képességeknél is fontosabb, hogy olyan ‘agyat’ terveztek a gépnek, ami “emberszerű intelligenciát” biztosít számára, legalábbis a Sanctuary AI elmondása szerint. A Carbon szoftver platform mesterséges intelligencia technológiával, mélytanulási rendszerrel, megerősítésen alapuló tanulási módszerrel és természetes nyelvi modellel segíti a gépet a hatékonyság növelésében. A cég egy olyan jövőt tervez megalapozni, amiben a humanoidok olyan jelenléte éppen olyan természetes, mint például az autóké és mindennapossá válik a humán munkaerő robotok általi kiváltása. (Fotó: Sanctuary AI)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
A Sports Illustrated dolgozói felháborodtak, a lap tulajdonosa hárít.
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.