Elkészült Thermonator, a lángszóróval felszerelt robotkutya

2023 / 07 / 08 / Bobák Zsófia
Elkészült Thermonator, a lángszóróval felszerelt robotkutya
Az ígéretek szerint idén érkezik a vásárlókhoz a négylábú robot, ami egy benzin-dízel lángszórót hordoz a hátán és tíz méteres körzetében bármit feléget.

A különféle lángszórókat értékesítő Throwflame nevű cég meglépte, amit más gyártók eddig nem mertek és kereskedelmi forgalomba hozza a lángszóróval felszerelt robotkutyát, amelyet a saját ARC Flamethrower kézi lángszórójukból és a képek tanúsága alapján a Unitree Robotics GO1 robotjából alakítottak ki. A stílusosan Thermonatornak hívott gép megjelenése a piacon első pillantásra sötét jövőt ígér és kérdéses, hogy valójában mennyire működőképes és kinek lesz rá igénye, de elképzelhető, hogy egyes esetekben praktikus megoldás is lehet: olyan alkalmazási körökben, ahol szükséges a veszélyes eszköz használata és egyúttal fontos az emberek testi épségének védelme, például bizonyos mezőgazdasági munkák során.

Az ARC Flamethrower önmagában egy 2,7 kilogrammos, 9-10 méter hatótávolságú, benzin és dízel üzemanyaggal működő eszköz, amelyet a cég 700-900 dollárért (250 000-315 000 forint) értékesít, a Unitree robotja pedig 2700 dollárba (950 000 forint) kerül a szállítási költségek nélkül. A lángszórós robotkutyához ennek fényében valószínűleg igen borsos áron lehet majd hozzájutni, de a Throwflame egyelőre nem sok részletet árult el a termékkel kapcsolatban, csak annyit, hogy a tervek szerint az eszközt a vásárlók, akik a várólistára már most feliratkozhatnak, még idén kézhez kaphatják.

(New Atlas Fotó: Throwflame)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.