Elkészült Thermonator, a lángszóróval felszerelt robotkutya

2023 / 07 / 08 / Bobák Zsófia
Elkészült Thermonator, a lángszóróval felszerelt robotkutya
Az ígéretek szerint idén érkezik a vásárlókhoz a négylábú robot, ami egy benzin-dízel lángszórót hordoz a hátán és tíz méteres körzetében bármit feléget.

A különféle lángszórókat értékesítő Throwflame nevű cég meglépte, amit más gyártók eddig nem mertek és kereskedelmi forgalomba hozza a lángszóróval felszerelt robotkutyát, amelyet a saját ARC Flamethrower kézi lángszórójukból és a képek tanúsága alapján a Unitree Robotics GO1 robotjából alakítottak ki. A stílusosan Thermonatornak hívott gép megjelenése a piacon első pillantásra sötét jövőt ígér és kérdéses, hogy valójában mennyire működőképes és kinek lesz rá igénye, de elképzelhető, hogy egyes esetekben praktikus megoldás is lehet: olyan alkalmazási körökben, ahol szükséges a veszélyes eszköz használata és egyúttal fontos az emberek testi épségének védelme, például bizonyos mezőgazdasági munkák során.

Az ARC Flamethrower önmagában egy 2,7 kilogrammos, 9-10 méter hatótávolságú, benzin és dízel üzemanyaggal működő eszköz, amelyet a cég 700-900 dollárért (250 000-315 000 forint) értékesít, a Unitree robotja pedig 2700 dollárba (950 000 forint) kerül a szállítási költségek nélkül. A lángszórós robotkutyához ennek fényében valószínűleg igen borsos áron lehet majd hozzájutni, de a Throwflame egyelőre nem sok részletet árult el a termékkel kapcsolatban, csak annyit, hogy a tervek szerint az eszközt a vásárlók, akik a várólistára már most feliratkozhatnak, még idén kézhez kaphatják.

(New Atlas Fotó: Throwflame)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.