Élőben le fogják tudni fordítani a hívásainkat a Samsung telefonok

2023 / 11 / 09 / Pőcze Balázs
Élőben le fogják tudni fordítani a hívásainkat a Samsung telefonok
A koreai szórakoztatóelektronikai óriás is beszáll a mesterséges intelligencia-alapú rendszerek versenyébe. A Galaxy készülékek jövő év elejétől lesznek gazdagabbak új képességekkel.

A The Verge-ön olvasható hír szerint a Samsung "új korszakot nyit" a Galaxy mobilok mesterséges intelligenciájának (MI) életében - ami nem meglepő, hiszen a cég nagy versenytársai és partnerei sorra jelentettek és jelentenek be hasonló újdonságokat. A Google és a Microsoft MI-ambícióiról és termékeiről többször írtunk a Rakétán, de a leglassabban lépő Apple vezérigazgatója is arról nyilatkozott befektetőknek, hogy az MI-nek "minden termékükben" komoly szerepet szánnak. Ennek az első jeleit bizonyos megoldásaiknál, például a fényképek készítésénél és feldolgozásánál már hosszabb ideje láthatjuk. A Samsung most hasonló magabiztossággal ír arról egy blogposztban, hogy

a Galaxy AI "át fogja alakítani a mindennapi mobilos élményeinket, a Galaxytól elvárható biztonsággal és magánszféra-védelemmel".

Erre az első példa, amelyet nyilvánosan megosztottak, az úgynevezett "MI élő hívásfordítás". Ez a megoldás közvetlenül a telefon híváskezelő rendszerébe fog beépülni, azaz nem kell hozzá külön alkalmazást letölteni, és az ígéretek szerint valós időben le tudja fordítani, hanggal és írásban, azt, ami elhangzik. "Mintha bekapcsolnánk a feliratozást filmnézés közben" - fogalmaznak. Vagyis ha engedélyezzük ezt a funkciót, akkor a telefonunk mindent érteni fog, amit mondunk és hallunk - ami sokakban kelthet aggodalmat. A Samsung azonban azt ígéri, hogy az élő hívásfordításhoz szükséges MI a készüléken magán, nem a felhőben, távoli szervereken fog futni - vagyis az érzékeny adatok nem hagyják el a kezünkben lévő mobilt.

A Samsung arról is beszélt néhány nappal ezelőtt, hogy Gauss néven generatív, azaz szöveget, képeket előállító MI-rendszer is helyet kap majd a Galaxy kütyükön. Ezzel az emailek írását, a dokumentumok megértését és fordítását, illetve a telefon kezelését szeretnék megkönnyíteni. Minderre a 2024-ben megjelenő Galaxy S24 szériánál számíthatunk.

(Borítókép: Anh Nhat/Unsplash)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.