Élőben nézhetjük, hogyan épül az újabb bolygóközi misszió kulcsfontosságú eszköze 2023 / 08 / 12 / Bobák Zsófia

A NASA Europa Clipper nevű missziója során azt kutatják majd a szakértők a szonda által gyűjtött adatok segítségével, hogy léteznek-e vagy létezhettek-e a múltban az élet kialakulásához alkalmas feltételek a Jupiter holdjának, az Europának jege alatt. A misszió központi eleme az Europa Clipper egy (az üzemanyagot is beleszámítva) 6000 kilogrammos, a nyitott napelemekkel együtt 30 méter szélességű szonda lesz, amely a 24 hajtóművének segítségével 50 alkalommal közelíti majd meg a holdat, miközben a fedélzetén lévő 9 tudományos műszerrel vizsgálja az égitest környezetét. A NASA leírása szerint a berendezések a legfejlettebbek, amivel valaha is vizsgálták a külső Naprendszer bármely pontját. A misszió a tervek szerint 2024 októberében indul és a Clipper 2030-ra éri el a Jupitert. A szonda építésének folyamatába élőben nyerhetünk betekintést a NASA Jet Propulsion Laboratory jóvoltából: a kamerák felvételein a JPL pasadenai létesítményének High Bay 1 nevű termét láthatjuk, ahol a szerelési munkákat és tesztelést végzik a szonda 3 méter magas és 1,5 méter széles központi részén. (NASA/Jet Propulsion Laboratory-Caltech)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
Egy új kutatás végre feltárja a Hold ősi múltjának a döbbenetes titkait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.