Elon Musk szerint többé már nincs szükség vadászrepülőkre

2020 / 03 / 03 / Felkai Ádám
Elon Musk szerint többé már nincs szükség vadászrepülőkre
Különböző felmérések születtek és születnek arról, hogy a gépek kinek és mennyire veszik el a munkáját. Elon Musk szerint a robotizálás a vadászpilótákat például biztosan nem fogja kímélni.

Musk az ezzel kapcsolatos gondolatait a Légi Hadviselés Szimpóziumán osztotta meg múlt pénteken Floridában. A Tesla vezére szerint a vadászgép azért válik hamarosan a múlt egyik relikviájává, mert drónokra cserélik őket. A Tesla cégvezére hozzátette, hogy ez nem az a jövő, amit ő szeretne, hanem az, amelyik meg fog valósulni.

Musk hozzátette azt is, hogy már a jelenlegi F-35-ös is elvérzett volna egy drónnal folytatott versenyben.

Az F-35 vadászgép jelenleg igen forró téma, a kifejlesztése több mint egy billió dollárba került az amerikai adófizetőknek, és a legutóbbi változat nem túl jó teszteredményeket produkált.

Musk meglátása az ügyben, hogy egy drónrepülő, amit távolról irányítanak, de kiegészítenek autonóm manőverezési képességekkel is, könnyedén lepipálta volna a fent említett, vagyonokból fejlesztett csodagépet.

A SpaceX vezérének természetesen az űrutazással/kutatással kapcsolatban is volt meglátása: eszerint a kínai gazdaság idővel túlnőhet az amerikain, és akkor Kína szerzi meg az űrben is a vezetőpozíciót. Amennyiben tehát az Egyesült Államok nem fektet bele az innovációba ezen a területen, óhatatlanul le fog maradni.

(Kép: Wikipedia, Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.