Elon Muskot nem, de egy macskát elüt a Tesla 2022 / 03 / 14 / Bobák Áron

A vezetéssegítő rendszerek ma már szinte minden újabb autóban megtalálhatóak, abban viszont elég nagy a szórás, hogy melyik automatika mit és mennyire hatékonyan tud megcsinálni helyettünk. A CarWow szakértője, Mat Watson most a Volvo V90 és a Tesla Model 3 automata fékrendszerét vetette össze, nem kevés energiát fektetve a projektbe: a két autót először egy habszivacsból készült autónak eresztették neki nagyjából 35 km/h-s sebességgel, majd jöhetett a kartonpapírból kivágott Elon Musk figura, végül egy plüss kenguru, egy kutya és egy macska. A videóból kiderült, hogy a Tesla jellemzően előbb fékez, mint a Volvo, ami viszont fékezés közben szorosabbra húzza a biztonsági övet, így a sofőr nem üti be a támlába a fejét megálláskor. A legnagyobb különbség mégsem ez, hanem hogy amíg a Volvo a kengurun lassítás nélkül hajtott keresztül, a Tesla kamerái még ezt is képesek voltak érzékelni - a kutyáknak és a macskáknak viszont már a Teslával sincs szerencséjük, igaz, ahogy azt Watson a videóban el is mondja, azt maguk a gyártók sem ígérik, hogy ezek a biztonsági rendszerek az útra tévedő állatok ellen is teljes védelmet nyújtanak.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.