Elon Muskot nem, de egy macskát elüt a Tesla 2022 / 03 / 14 / Bobák Áron

A vezetéssegítő rendszerek ma már szinte minden újabb autóban megtalálhatóak, abban viszont elég nagy a szórás, hogy melyik automatika mit és mennyire hatékonyan tud megcsinálni helyettünk. A CarWow szakértője, Mat Watson most a Volvo V90 és a Tesla Model 3 automata fékrendszerét vetette össze, nem kevés energiát fektetve a projektbe: a két autót először egy habszivacsból készült autónak eresztették neki nagyjából 35 km/h-s sebességgel, majd jöhetett a kartonpapírból kivágott Elon Musk figura, végül egy plüss kenguru, egy kutya és egy macska. A videóból kiderült, hogy a Tesla jellemzően előbb fékez, mint a Volvo, ami viszont fékezés közben szorosabbra húzza a biztonsági övet, így a sofőr nem üti be a támlába a fejét megálláskor. A legnagyobb különbség mégsem ez, hanem hogy amíg a Volvo a kengurun lassítás nélkül hajtott keresztül, a Tesla kamerái még ezt is képesek voltak érzékelni - a kutyáknak és a macskáknak viszont már a Teslával sincs szerencséjük, igaz, ahogy azt Watson a videóban el is mondja, azt maguk a gyártók sem ígérik, hogy ezek a biztonsági rendszerek az útra tévedő állatok ellen is teljes védelmet nyújtanak.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.