Én nem mondom, hogy klímaváltozás van, de...

2019 / 11 / 11 / Justin Viktor
Ma, 2019. november 11-én van az első nap az írott történelemben, hogy Ausztráliában nem esett egy csepp eső sem. Sehol. Odalent szárazság van, kontinensszerte lángol a bozót és pokoli a forróság.

Down Under ahogy az angolok Ausztráliát emlegetik egymás között, minden idők legrosszabb bozóttüz-hetén van túl, ami miatt 600 iskolát is be kellett zárni. A szokatlan adatok miatt az Ausztrál Meteorológiai Szolgálat csapata is csak a fejét vakarja.

"A csapat nem tudja azonosítani azt a napot a nyilvántartásunkban, amikor valahol az ausztrál kontinentális valamely részen ne esett volna az eső"

- mondta az iroda szóvivője.

Valahol mindig esik

Az Ausztrál kontinens időjárása több időjárási övezetből érkezik a négy égtáj felől érik különböző hatások, ezért nagyon ritka hogy az esőfelhők nem jutnak el  szárazföldre.

Olyan ritka, hogy még soha nem történt ilyen 24 órán keresztül folyamatosan.

Még van egy szemernyi esély az esőre, mivel a 24 órás időszak kezdete november 11-e reggel 9:00. Így a november 12-e reggel 9:00-ig hátralévő 8 órában még eshet.

A legforróbb hely ma a Marble Bar volt a Nyugat-Ausztráliában,  ahol 44,4 Celsius fokot mutatott a hőmérő.

 

Forrás: Gold1043 (Fotó: Ausztrál Meteorológiai Szolgálat)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.