Én nem mondom, hogy klímaváltozás van, de...
Én nem mondom, hogy klímaváltozás van, de...
2019 / 11 / 11 / Justin Viktor
Ma, 2019. november 11-én van az első nap az írott történelemben, hogy Ausztráliában nem esett egy csepp eső sem. Sehol. Odalent szárazság van, kontinensszerte lángol a bozót és pokoli a forróság.

Down Under ahogy az angolok Ausztráliát emlegetik egymás között, minden idők legrosszabb bozóttüz-hetén van túl, ami miatt 600 iskolát is be kellett zárni. A szokatlan adatok miatt az Ausztrál Meteorológiai Szolgálat csapata is csak a fejét vakarja.

"A csapat nem tudja azonosítani azt a napot a nyilvántartásunkban, amikor valahol az ausztrál kontinentális valamely részen ne esett volna az eső"

- mondta az iroda szóvivője.

Valahol mindig esik

Az Ausztrál kontinens időjárása több időjárási övezetből érkezik a négy égtáj felől érik különböző hatások, ezért nagyon ritka hogy az esőfelhők nem jutnak el  szárazföldre.

Olyan ritka, hogy még soha nem történt ilyen 24 órán keresztül folyamatosan.

Még van egy szemernyi esély az esőre, mivel a 24 órás időszak kezdete november 11-e reggel 9:00. Így a november 12-e reggel 9:00-ig hátralévő 8 órában még eshet.

A legforróbb hely ma a Marble Bar volt a Nyugat-Ausztráliában,  ahol 44,4 Celsius fokot mutatott a hőmérő.

 

Forrás: Gold1043 (Fotó: Ausztrál Meteorológiai Szolgálat)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
A kísérleti projekt célja, hogy segítsen a sarkvidéki közösségnek a zöld energiára való áttérésben a dízel generátorok használata helyett.
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
A szén-dioxid levegőből való kivonása után azonnal újra lehet hasznosítani azt növények, algák és más élelmiszeralapanyagok termesztéséhez, vagy akár vakcinák készítéséhez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.