Ennek a kihalt japán vasútállomásnak van egy meglepő titka 2022 / 05 / 10 / Felkai Ádám

Az Unreal 5 engine hihetetlen előrelépésnek ígérkezik a virtuális világok felépítésében – nem csak videojátékokat, de akár filmeket, sorozatokat is értve itt: a The Mandalorian esetén például hatalmas LED-falakon vetítették ki az Unreal 4-ben megalkotott háttereket (akit érdekel részletesebben a téma, itt megnézhet erről egy videót). Az Unreal 5 azonban még ennél is többet tud. Legutóbb például a Mátrix film kapcsán jött ki PS5 és Xbox Series X platformokra egy U5-ben felépített demó egy bejárható városról. Ám még ennek megtapasztalása után is hajmeresztő ez az Unreal 5-ben összerakott vasútállomás, amely teljesen valódinak tűnik. Az állomás egyébként a feltöltő szerint (a valóságot némileg szabadon kezelve) a japán Tojama-állomáson alapul, és tehát Unreal 5-ben lett felépítve, míg a fények Lumenen futnak. A videó egyébként nem valós időben fut, hanem egy úgynevezett nagy felbontású render (ez 7 képkockát jelent másodpercenként). El lehet érni a nappali megvilágítás mellett a 30-50 fps-t is 1440p felbontás mellett, de ekkor romlik a képminőség. Jelenleg mindez azonban nincs különösebben optimalizálva. A gép fontosabb specifikációi, amelyen a demó fut: RTX 2080, Ryzen 7 3700x. A demó amúgy körülbelül egy hónap alatt készült el, a kameramozgáshoz pedig VR-kontrollert használt az alkotó.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.