Ennek a kihalt japán vasútállomásnak van egy meglepő titka 2022 / 05 / 10 / Felkai Ádám

Az Unreal 5 engine hihetetlen előrelépésnek ígérkezik a virtuális világok felépítésében – nem csak videojátékokat, de akár filmeket, sorozatokat is értve itt: a The Mandalorian esetén például hatalmas LED-falakon vetítették ki az Unreal 4-ben megalkotott háttereket (akit érdekel részletesebben a téma, itt megnézhet erről egy videót). Az Unreal 5 azonban még ennél is többet tud. Legutóbb például a Mátrix film kapcsán jött ki PS5 és Xbox Series X platformokra egy U5-ben felépített demó egy bejárható városról. Ám még ennek megtapasztalása után is hajmeresztő ez az Unreal 5-ben összerakott vasútállomás, amely teljesen valódinak tűnik. Az állomás egyébként a feltöltő szerint (a valóságot némileg szabadon kezelve) a japán Tojama-állomáson alapul, és tehát Unreal 5-ben lett felépítve, míg a fények Lumenen futnak. A videó egyébként nem valós időben fut, hanem egy úgynevezett nagy felbontású render (ez 7 képkockát jelent másodpercenként). El lehet érni a nappali megvilágítás mellett a 30-50 fps-t is 1440p felbontás mellett, de ekkor romlik a képminőség. Jelenleg mindez azonban nincs különösebben optimalizálva. A gép fontosabb specifikációi, amelyen a demó fut: RTX 2080, Ryzen 7 3700x. A demó amúgy körülbelül egy hónap alatt készült el, a kameramozgáshoz pedig VR-kontrollert használt az alkotó.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.