Érkezik a robotporszívó, ami lépcsőt is tud mászni 2023 / 06 / 11 / Bobák Zsófia

A Migo Robotics megalkotta azt a robotporszívót, ami kiküszöböli a hasonló okos háztartási gépek egyik nagy hátrányát és sokkal több helyen lesz képes a takarításra, mint elődei. A lidarral felszerelt gép két, összecsukható lábának köszönhetően fel tud kapaszkodni a lépcsőkön és négyzet alakú kialakítása miatt a sarkokat is jobban eléri, mint a kerek robotporszívók. Az Ascender egyéb tekintetben a már megszokott kényelmi funkciókkal van ellátva: automatikus töltési technológia, a helyiségek térképének elkészítése, viszonylag alacsony (57 dBA) zajszint, akadályérzékelés, az útvonal megtervezése és hangvezérlés tartozik az alapfelszereltséghez, utóbbi az Amazon Alexájával működik. A Migo porszívója 6000 Pa szívóerővel rendelkezik, valamint felmosó funkcióval is bír, de a legfontosabb jellemzője az emeletre való feljutás képessége. A cég tervei szerint az első példányok idén augusztusban érkeznek meg a megrendelőkhöz, az eszköz teljes ára pedig 1400 dollár, azaz majdnem félmillió forint lesz. (Fotó: Migo Robotics)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Önállóan mozgó és tájékozódó, alakváltó robotokat készítettek a kutatók a nyilvános helyek zajszűrésére.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.