Ettől a beállítástól egy csapásra jobban fognak kinézni az Instagramra feltöltött fotóid

2023 / 09 / 13 / Bobák Áron
Ettől a beállítástól egy csapásra jobban fognak kinézni az Instagramra feltöltött fotóid
Az Instagramot több mint kétmilliárd ember, vagyis csaknem a Föld teljes népességének negyede használja rendszeresen, azt ugyanakkor kevesen tudják, hogy az alapbeállításokkal a népszerű fotómegosztó nem feltétlenül a legjobb minőségben tölti fel a kedvenc fényképeinket és videóinkat.

Az alkalmazás hivatalosan "a hálózati feltételekhez igazítja a feltöltés minőségét", és bár azt senki sem tudja, hogy ez számszerűleg pontosan mit jelent, nyilvánvalónak tűnik, hogy minél lassabb az internet, annál rosszabb minőségben kerülnek fel az Instagramra a tartalmaink. Ez videóknál, amelyek mérete akár a több gigabájtot is elérheti, valahol érthető, hiszen a felhasználói élményt nemigen javítaná, ha egy lassabb nyilvános WIFI-hálózaton napokba telne megosztani egy videót, a legfeljebb néhány megabájtos fotóknál viszont nem tűnik indokoltnak, hogy néhány másodperc megtakarításért lemondjunk a legjobb minőségről.

A jó hír, hogy nem feltétlenül kell az internet sávszélességére és a Meta kegyeire bízunk, hogy a fényképeink hogyan jelennek meg az Instán, ugyanis az alkalmazás menürendszerében mélyen elrejtve megadhatjuk, hogy azok mindig a legjobb minőségben legyenek feltöltve. Ehhez a következőket kell tennünk:

  • Az Instagramot megnyitva a jobb alsó sarokban a profilképünkre kattintva lépjünk be a profilunkba.
  • Itt a jobb felső sarokban található három csíkra kattintva lépjünk be a menübe.
  • Ezután menjünk a "Beállítások és Adatvédelem" almenübe, ezen belül pedig legörgetve keressük meg az "Adathasználat és Médiatartalom minősége" opciót.
  • Itt kapcsoljuk át a "Feltöltés a legjobb minőségben" felirat melletti kapcsolót, hogy az kéken világítson.

Ha ehelyett úgy döntenél, hogy inkább teljesen törlöd magad az Instagramról, azt így tudod megtenni:

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

(The Verge, Borítókép: Souvik Banerjee/Unsplash)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
A pókfonalakat nehéz “termeszteni” szemben mondjuk a selyemhernyók által előállított selyemmel. Génmódosítás után azonban a hernyók nem selymet, hanem “pókselymet” termeltek – ez az anyag pedig hihetetlen mechanikai tulajdonságokkal bír.
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Anouk Wipprecht tervezett már olyan ruhát, ami érzékeli a viselője hangulatát, és olyan alkotása is van, ami karmokkal támad rá arra, aki túl közel merészkedik. A holland divattervező a Brain Baron többek között azt is elárulta, hogy miért nem rak kamerát a ruhákra és miért lenne nehéz olyan ruhát tervezni, ami nem csak a boldogságot, de például az irigységet is érzékeli.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.