Ettől a beállítástól egy csapásra jobban fognak kinézni az Instagramra feltöltött fotóid

2023 / 09 / 13 / Bobák Áron
Ettől a beállítástól egy csapásra jobban fognak kinézni az Instagramra feltöltött fotóid
Az Instagramot több mint kétmilliárd ember, vagyis csaknem a Föld teljes népességének negyede használja rendszeresen, azt ugyanakkor kevesen tudják, hogy az alapbeállításokkal a népszerű fotómegosztó nem feltétlenül a legjobb minőségben tölti fel a kedvenc fényképeinket és videóinkat.

Az alkalmazás hivatalosan "a hálózati feltételekhez igazítja a feltöltés minőségét", és bár azt senki sem tudja, hogy ez számszerűleg pontosan mit jelent, nyilvánvalónak tűnik, hogy minél lassabb az internet, annál rosszabb minőségben kerülnek fel az Instagramra a tartalmaink. Ez videóknál, amelyek mérete akár a több gigabájtot is elérheti, valahol érthető, hiszen a felhasználói élményt nemigen javítaná, ha egy lassabb nyilvános WIFI-hálózaton napokba telne megosztani egy videót, a legfeljebb néhány megabájtos fotóknál viszont nem tűnik indokoltnak, hogy néhány másodperc megtakarításért lemondjunk a legjobb minőségről.

A jó hír, hogy nem feltétlenül kell az internet sávszélességére és a Meta kegyeire bízunk, hogy a fényképeink hogyan jelennek meg az Instán, ugyanis az alkalmazás menürendszerében mélyen elrejtve megadhatjuk, hogy azok mindig a legjobb minőségben legyenek feltöltve. Ehhez a következőket kell tennünk:

  • Az Instagramot megnyitva a jobb alsó sarokban a profilképünkre kattintva lépjünk be a profilunkba.
  • Itt a jobb felső sarokban található három csíkra kattintva lépjünk be a menübe.
  • Ezután menjünk a "Beállítások és Adatvédelem" almenübe, ezen belül pedig legörgetve keressük meg az "Adathasználat és Médiatartalom minősége" opciót.
  • Itt kapcsoljuk át a "Feltöltés a legjobb minőségben" felirat melletti kapcsolót, hogy az kéken világítson.

Ha ehelyett úgy döntenél, hogy inkább teljesen törlöd magad az Instagramról, azt így tudod megtenni:

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

(The Verge, Borítókép: Souvik Banerjee/Unsplash)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.