Európa legújabb űreszközei a skót rakétától a spanyol szuborbitális hordozóig 2024 / 06 / 11 / Bobák Zsófia

Az ESA a Boost elnevezésű programján keresztül támogatja az európai cégeket és startupokat abban, hogy űrbeli szállítási és gyártási lehetőségeket fejlesszenek és ennek eredményeképpen fellendítsék az űripari versenyt. A program keretében főként a hordozórakéták készítése kap nagy szerepet, amelyekkel műholdakat és más szállítmányokat tudnak könnyebben pályára állítani az ügyfelek, de a mikrogravitációs környezetben végzett gyártási munkákat támogató fejlesztések is egyre inkább előtérbe kerülnek. Az ESA rövid videóban mutatja be a jövő űrprogramjait megvalósító cégeket, kezdve a Prime rakétát tervező skót Orbex-től az űrbeli félvezetőgyáron dolgozó walesi Space Forge-on át a spanyol PLD Space Miura 1 rakétájáig, amelynek első sikeres indítására tavaly októberben került sor. (Fotó: Orbex)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Újraírták a Tejútrendszer történetét
Újraírták a Tejútrendszer történetét
Nem először történt ilyen és lehetséges, hogy további elemzések után tovább tisztul a kép a galaxis múltját illetően.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.