Éveket késett, de nyártól készen áll a gyártásra a "radikális" Tesla Cybertruck

2023 / 04 / 21 / Pőcze Balázs
Éveket késett, de nyártól készen áll a gyártásra a
2023 harmadik negyedévében várható, hogy a Tesla átadja az első platós terepjáróját, amit 2019-ben jelentettek be, és eleinte 2021-re ígértek. Állításuk szerint a különleges anyaghasználat volt az egyik oka a késésnek.

"Egy dologban biztos vagyok: ez egy hihetetlen termék lesz. Megy a hírességek csarnokába." - Elon Musk a tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozott a Tesla "truck"-járól, amiből idén készülnek majd el az első darabok, míg a tömeggyártás 2024-ben indul - számolt be a The Verge. Amerikában a crossoverek után ez a második legnépszerűbb autófajta, így a szakértők, és feltehetőleg a vásárlók is izgatottan várják, hogy megjelenjen a Cybertruck. "Idő kell a gyártósor elindításához, és ez egy igazán radikális termék. Nem úgy készül, mint más autók" - idézi a lap a szerdai befektetői tájékoztatón elhangzottakat. Musk itt arra utalhatott, hogy

az autót rozsdamentes acélból gyártják, ami drágább, mint a gépjárműgyártásban általában használt acél, ráadásul nehezebben formázható, mert előfordul, hogy visszaugrik az eredeti alakjába.

A cikk emellett kiemeli, hogy más hegesztési technikát is követel a rozsdamentes acél, ráadásul nem ez az egyetlen furcsasága az autónak, még az ablaktörlő lapátjai is olyan szokatlanok, hogy megnehezítették a gyártást. A Cybertruck érkezése mellett egy másik fontos változás is beállhat idén a cég életében: az Ars Technica cikke szerint a Tesla vitatott "önvezető", valójában vezetéstámogató rendszere, a "Full Self Driving" az ígéretek alapján már nem béta, azaz tesztüzemmódban fejezi be az évet, vagyis lényegesen többen fizethetnek be rá.

Ez azt jelenti, hogy hiába esett negyedével a cég jövedelmezősége, részben az árcsökkentések, részben a növekvő alapanyagárak miatt, de két fontos bevételi csatorna nyílhat meg a Tesla számára még idén. Ha figyelembe vesszük, hogy a cég tudatosan fordult abba az irányba, hogy minél nagyobb mennyiségű járművet adjanak el, ahelyett, hogy a nyereség arányára koncentrálnának, látszik, hogy izgalmas év elébe néz a Tesla, és ezzel a többi autómárka is. Már csak tartaniuk kell a maguk által szabott határidőket.

(Borítókép: u/Kruzat/Wikimedia Commons)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
A cseh repülő motor 2028-ban már a garázsunkban lehet
Az Airwolfot a gyártó szerint ugyanolyan könnyű vezetni, mint egy motorkerékpárt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.