Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”

2022 / 08 / 16 / Palotai Nándor
Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”
A találmánnyal egy kígyót akár úgy is meg lehet sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne.

Több mint 1,8 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube videókat gyártó Allen Pan, aki általában ötletes találmányaival hívja fel magára a figyelmet. Az amatőr feltaláló ezúttal annyira egyedit alkotott, hogy arra még az egyik legnépszerűbb külföldi tudományos oldal, a Futurism is felfigyelt: egy működő exoszkeletont alkotott egy kígyónak. Pan a mutatványhoz egy kígyótenyésztőt is segítségül hívott.

A feltaláló először két pánttal akarta rögzíteni a kígyó testére a lábakat, azonban ez nemcsak célszerűtlen megoldásnak bizonyult, de úgy vélte, hogy megoldása etikai szempontból sem védhető, hiszen a kígyónak „magától kell döntenie” az eszköz viseléséről. Végül a feltaláló egy csőszerű felépítéssel rendelkező exoszkeletont épített, melybe a kígyó hosszas unszolás után már „magától” szállt be. Bár az irányítás – úgy tűnik – egyelőre még a feltaláló kezében maradt, mindenesetre arra viszont tökéletes az eszköz, hogy akinek kedve van, a kígyóját akár úgy is meg tudja vele sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne. Pen mindenesetre bizakodó: szerinte a találmányával

több millió év evolúciós igazságtalanságát sikerült helyrehozni azzal, hogy sikeresen "visszaadta a kígyónak a lábait".

(Fotó: Allen Pen)

Megnövelte az alanyok erejét a svájci kutatók által fejlesztett hordható vállizom Az ETH Zürich kutatóinak puha exoszkeletonját eddig már 12 alanyon tesztelték.


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.