Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”

2022 / 08 / 16 / Palotai Nándor
Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”
A találmánnyal egy kígyót akár úgy is meg lehet sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne.

Több mint 1,8 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube videókat gyártó Allen Pan, aki általában ötletes találmányaival hívja fel magára a figyelmet. Az amatőr feltaláló ezúttal annyira egyedit alkotott, hogy arra még az egyik legnépszerűbb külföldi tudományos oldal, a Futurism is felfigyelt: egy működő exoszkeletont alkotott egy kígyónak. Pan a mutatványhoz egy kígyótenyésztőt is segítségül hívott.

A feltaláló először két pánttal akarta rögzíteni a kígyó testére a lábakat, azonban ez nemcsak célszerűtlen megoldásnak bizonyult, de úgy vélte, hogy megoldása etikai szempontból sem védhető, hiszen a kígyónak „magától kell döntenie” az eszköz viseléséről. Végül a feltaláló egy csőszerű felépítéssel rendelkező exoszkeletont épített, melybe a kígyó hosszas unszolás után már „magától” szállt be. Bár az irányítás – úgy tűnik – egyelőre még a feltaláló kezében maradt, mindenesetre arra viszont tökéletes az eszköz, hogy akinek kedve van, a kígyóját akár úgy is meg tudja vele sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne. Pen mindenesetre bizakodó: szerinte a találmányával

több millió év evolúciós igazságtalanságát sikerült helyrehozni azzal, hogy sikeresen "visszaadta a kígyónak a lábait".

(Fotó: Allen Pen)

Megnövelte az alanyok erejét a svájci kutatók által fejlesztett hordható vállizom Az ETH Zürich kutatóinak puha exoszkeletonját eddig már 12 alanyon tesztelték.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.