Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”

2022 / 08 / 16 / Palotai Nándor
Exoszkeletont épített a youtuber egy kígyónak, hogy „visszaadja a lábait”
A találmánnyal egy kígyót akár úgy is meg lehet sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne.

Több mint 1,8 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube videókat gyártó Allen Pan, aki általában ötletes találmányaival hívja fel magára a figyelmet. Az amatőr feltaláló ezúttal annyira egyedit alkotott, hogy arra még az egyik legnépszerűbb külföldi tudományos oldal, a Futurism is felfigyelt: egy működő exoszkeletont alkotott egy kígyónak. Pan a mutatványhoz egy kígyótenyésztőt is segítségül hívott.

A feltaláló először két pánttal akarta rögzíteni a kígyó testére a lábakat, azonban ez nemcsak célszerűtlen megoldásnak bizonyult, de úgy vélte, hogy megoldása etikai szempontból sem védhető, hiszen a kígyónak „magától kell döntenie” az eszköz viseléséről. Végül a feltaláló egy csőszerű felépítéssel rendelkező exoszkeletont épített, melybe a kígyó hosszas unszolás után már „magától” szállt be. Bár az irányítás – úgy tűnik – egyelőre még a feltaláló kezében maradt, mindenesetre arra viszont tökéletes az eszköz, hogy akinek kedve van, a kígyóját akár úgy is meg tudja vele sétáltatni, mintha csak egy kiskutya lenne. Pen mindenesetre bizakodó: szerinte a találmányával

több millió év evolúciós igazságtalanságát sikerült helyrehozni azzal, hogy sikeresen "visszaadta a kígyónak a lábait".

(Fotó: Allen Pen)

Megnövelte az alanyok erejét a svájci kutatók által fejlesztett hordható vállizom Az ETH Zürich kutatóinak puha exoszkeletonját eddig már 12 alanyon tesztelték.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.