Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is 2023 / 09 / 21 / Bodnár Barna

A kaliforniai Skydio vállalat egyedülálló, X10 elnevezésű drónját elsősorban az olyan szervezetek számára fejlesztette ki, mint a mentők, tűzoltóság, vagy rendőrség. Az eszköz, amelyet gyakorlatilag bárhonnan, egy webböngészőből is irányíthat a kezelője, akár teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére és az automatikus adatrögzítésre. Utóbbi funkció a drón rendkívüli érzékelőinek köszönhetően annyira kifinomult, hogy a gyártó lenti videójában elhangzottak szerint akár 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa. Az X10 egy hátizsákban is elfér, aktiválása csupán 40 másodpercet vesz igénybe, és akár 12 kilométeres távolságból is irányítható, valamint ellenáll az elektromágneses impulzusoknak is. A drón egyik, külön katonai és rendfenntartó szervek számára fejlesztett változata dinamikus frekvenciaválasztással rendelkező többsávos rádióval van felszerelve, amely védelmet nyújt az eszköz és a kezelője közötti kapcsolat szándékos megzavarása ellen, vizuális navigációs rendszere segítségével pedig GPS nélkül is képes teljesen önállóan repülni. (Borítókép: Skydio)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.