Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is 2023 / 09 / 21 / Bodnár Barna

A kaliforniai Skydio vállalat egyedülálló, X10 elnevezésű drónját elsősorban az olyan szervezetek számára fejlesztette ki, mint a mentők, tűzoltóság, vagy rendőrség. Az eszköz, amelyet gyakorlatilag bárhonnan, egy webböngészőből is irányíthat a kezelője, akár teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére és az automatikus adatrögzítésre. Utóbbi funkció a drón rendkívüli érzékelőinek köszönhetően annyira kifinomult, hogy a gyártó lenti videójában elhangzottak szerint akár 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa. Az X10 egy hátizsákban is elfér, aktiválása csupán 40 másodpercet vesz igénybe, és akár 12 kilométeres távolságból is irányítható, valamint ellenáll az elektromágneses impulzusoknak is. A drón egyik, külön katonai és rendfenntartó szervek számára fejlesztett változata dinamikus frekvenciaválasztással rendelkező többsávos rádióval van felszerelve, amely védelmet nyújt az eszköz és a kezelője közötti kapcsolat szándékos megzavarása ellen, vizuális navigációs rendszere segítségével pedig GPS nélkül is képes teljesen önállóan repülni. (Borítókép: Skydio)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Alapértelmezés szerint titkosított lesz minden Messenger-beszélgetés
Alapértelmezés szerint titkosított lesz minden Messenger-beszélgetés
A Meta bejelentette, hogy minden Messengeren történő beszélgetés és hívás alapértelmezés szerint titkosított lesz. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a Meta nem fogja látni a beszélgetések tartalmát, de a bűnüldöző szervek számára sem lesz képes átadni azokat.
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
A javaslatot benyújtó tisztviselő csak az után árulta el, hogy a jogszabályt a ChatGPT fogalmazta meg, hogy azt a városi tanács már elfogadta.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.