Ez a rakéta nem csak felszállni, de landolni is képes függőlegesen 2023 / 04 / 14 / Bodnár Barna

Egy kínai űrtechnológiai vállalat újrafelhasználható rakétát fejlesztett ki, amely képes egy hajó fedélzetén is leszállni, mégpedig vertikálisan. A bejelentést látványos videó kíséretében tették közzé, amelyen az látható, ahogy egy sugárhajtóművel rendelkező rakéta prototípusának irányító, navigációs és vezérlőrendszereit teszteli az állami tulajdonú Kínai Tudományos Akadémia (CAS) cége, a CAS Space. A 2,1 méter magas, 93 kilogrammos rakéta egy Sárga-tengeren lévő hajóról emelkedik fel a kelet-kínai Shandong tartomány közelében, Haiyang partjainál. A prototípus körülbelül 1000 méteres magasságot ér el, mielőtt visszaér a tengeri platformra. A közlemény szerint a videón látható tesztrepülés körülbelül 10 percig tartott.
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Az EU új jogszabályához igazodva a Meta mostantól lehetővé teszi, hogy Facebook-fiók nélkül is használhassuk a chatalkalmazást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.