Ez a rakéta nem csak felszállni, de landolni is képes függőlegesen 2023 / 04 / 14 / Bodnár Barna

Egy kínai űrtechnológiai vállalat újrafelhasználható rakétát fejlesztett ki, amely képes egy hajó fedélzetén is leszállni, mégpedig vertikálisan. A bejelentést látványos videó kíséretében tették közzé, amelyen az látható, ahogy egy sugárhajtóművel rendelkező rakéta prototípusának irányító, navigációs és vezérlőrendszereit teszteli az állami tulajdonú Kínai Tudományos Akadémia (CAS) cége, a CAS Space. A 2,1 méter magas, 93 kilogrammos rakéta egy Sárga-tengeren lévő hajóról emelkedik fel a kelet-kínai Shandong tartomány közelében, Haiyang partjainál. A prototípus körülbelül 1000 méteres magasságot ér el, mielőtt visszaér a tengeri platformra. A közlemény szerint a videón látható tesztrepülés körülbelül 10 percig tartott.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Félnünk kell a mesterséges intelligenciától?
A mesterséges intelligencia rendszerekre alapozott gépek egyre több emberi munkakörben tudnak jól teljesíteni - vajon hogyan lehet szabályozni a rendszert, hogy ne egy disztópikus világba vezessen?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.