Ez a rakéta nem csak felszállni, de landolni is képes függőlegesen 2023 / 04 / 14 / Bodnár Barna

Egy kínai űrtechnológiai vállalat újrafelhasználható rakétát fejlesztett ki, amely képes egy hajó fedélzetén is leszállni, mégpedig vertikálisan. A bejelentést látványos videó kíséretében tették közzé, amelyen az látható, ahogy egy sugárhajtóművel rendelkező rakéta prototípusának irányító, navigációs és vezérlőrendszereit teszteli az állami tulajdonú Kínai Tudományos Akadémia (CAS) cége, a CAS Space. A 2,1 méter magas, 93 kilogrammos rakéta egy Sárga-tengeren lévő hajóról emelkedik fel a kelet-kínai Shandong tartomány közelében, Haiyang partjainál. A prototípus körülbelül 1000 méteres magasságot ér el, mielőtt visszaér a tengeri platformra. A közlemény szerint a videón látható tesztrepülés körülbelül 10 percig tartott.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.