Ez a WHO álláspontja a koronavírus delta variánsáról 2021 / 07 / 15 / Felkai Ádám

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint a koronavírus delta variánsaként ismert változat ismét „felperzseli” a világot, és kiugrásokat eredményez mind az esetszámok, mind a halálozások kapcsán. A WHO vezetője szerint a halálozási számok 10 heti csökkenést követően ismét emelkedésnek indultak, az Egészségügyi Világszervezethez pedig ismét olyan hírek kezdenek a világ minden tájáról befutni, hogy a kórházak a kapacitásuk határainál járnak. Dr. Tedros azt is hozzátette, hogy jelen pillanatban, az egészségügyi dolgozók egy évnyi titáni erőfeszítését követően, a felduzzadt várólisták mellett a növekvő esetszám mind az ellátásban dolgozók, mind a betegek számára kihívást jelent, de leterheli az egész ellátórendszert is. Kiemelésre került az is, hogy határozottan ott rosszabb a helyzet, ahol nagyon kevés a vakcina, de a járvány még sehol sem ért véget, a mostani helyzet pedig a gazdasági kilábalást is veszélyezteti. Dr. Tedros szerint tehát nincs idő pihenni, fel kell tölteni és meg kell osztani egymással az életmentő eszközöket. A magyar kormány egyébként szakértői vélemények alapján számít egy negyedik hullámra, miközben épp a negyedik hullám miatt Európa már el is kedzett helyenként ismét bezárni. (Kép: Flickr/UN Geneva)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Elég gyakran ki is operálták.
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.