Ez történik, ha egy önvezető autó belekeveredik az indiai közlekedés poklába 2024 / 04 / 30 / Bobák Áron

Az indiai Bhopál városa nem arról híres, hogy a sofőrök mély tisztelettel adóznának a közlekedési szabályok előtt, ám a Swaayatt Robots nevű startup alapítói éppen ebben a teljesen kiszámíthatatlan káoszban látták meg az üzleti előnyt: ahogy a cég vezetője, Sanjeev Sharm az IEEE Spectrumnak kifejtette, egy önvezető jármű számára nem létezik ennél összetettebb feladat, amiből az is következik, hogy ha az autó ilyen körülmények között is megbízhatóan működik, akkor a technológia a világon bárhol meg fogja állni a helyét. Bár azt nem tudhatjuk, hogy a lidarral és egyéb szenzorokkal felszerelt SUV összességében milyen baleseti statisztikákkal rendelkezik, de a Youtube-on közzétett (és látszólag némileg felgyorsított) videó tanúsága szerint az autonóm jármű prímán elboldogult a kiszámíthatatlan forgalomban, így a volán mögött ülő biztonsági sofőrnek sem kellett beavatkoznia. Ahogy a videón is látható, ennek a kulcsa részben az volt, hogy az önvezető autó nagyjából pont ugyanolyan lazán kezeli a közlekedési szabályokat, mint a hús-vér sofőrök, a cég elmondása szerint az egyetlen dolog, amihez szigorúan ragaszkodnia kellett az országban érvényes baloldali közlekedés betartása volt. (Futurism)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.