Ezeket az ötleteket inspirálta a koronavírus a közösségi finanszírozós oldalakon

2020 / 04 / 15 / Rácz Tamás
Ezeket az ötleteket inspirálta a koronavírus a közösségi finanszírozós oldalakon
Víruskiszagoló kutyától a menő ökomaszkon át a társasjátékig, amelyben mindenki maga győzheti le a vírust.

A világjárvány kapcsán számos új projekt született a Kickstarter és az Indiegogo forrásgyűjtő oldalakon. Feltalálók, művészek, önmagukon vagy másokon segíteni kívánó támogatáskérők sokasága próbál most pénzügyi alapot teremteni a COVID-19-cel kapcsolatos ötlete megvalósításához. Kiválogattuk féltucatnyi kedvencünket. Ügyet sem vetettünk a koronavírus-mintás pólók nyomtatásához, a vírusellenes dalok felvételéhez és kiadásához kért segítségekre és hasonlókra, csak azokat a konkrét, találmányokkal vagy a járvánnyal kapcsolatos problémák lehetséges gyakorlati kezelésével kapcsolatos felkéréseket kerestük, amelyek a legérdekesebbek lehetnek egy olyan tudományos-technológia magazin olvasói számára, mint a mi Rakétánk. Na jó, egy társasjáték azért becsúszott a végére. Nem mondjuk, hogy minden általunk kiválasztott ötlet megvalósulhat, de az biztos, hogy mindegyik érdekes és eredeti!

1, Kutatás a koronavírus kutyákkal való diagnosztizálhatóságával kapcsolatban

A szponzort keresők szerint van rá esély, hogy a COVID-19 fertőzést az egyes betegségeket kiszagolni valóban képes kutyákkal is lehet diagnosztizálni. Első körben szeretnék igazolni ezt a feltételezést, ezután pedig jöhet a kiképzési módszertan kidolgozása és a kutyák betanítása szerte a világon.

2, Koronavírus elleni lábtörlő

Vannak kétségeink a dolog hasznosságával kapcsolatban, de az ötlet kétségkívül igen eredeti. A projektben olyan lábtörlők készülnének, melyek higiéniai tanácsokat osztogatnak vagy grafikával kérik meg a futárt, hogy ne akarjon barátkozni, csak hagyja ott az ajtó előtt a neten rendelt cuccot.

3, Nyomkövető mobilapp, ami jelzi, ha fertőzött vidéken járunk

Az Alien-filmek óta szeretnénk olyan kis kézi készüléket, ami piros pöttyel jelzi, honnan támadnak a szörnyek - vagy a mostani esetben, hogy honnan támadhat a vírus. Sajnos valahol a lelkünk mélyén mindig tudtuk, hogy a savat köpő duplafogsorú lény mozgását követő eszköz csak akkor lenne igazán hatékony, ha a szörnyek engedelmesen mindenhová magukkal cipelnének egy kis jeladót, de a vírus terjedésénél ez adott, hiszen gyakorlatilag mindenkinél van mobil! Így a fertőzöttek mozgását (ha azok jó fejek és segíteni akarnak azon, hogy mások ne kapják el a nyavalyát) nyomon követő szolgáltatás megmutathajta az egészségeseknek, hol vannak veszélyben.

4, Újrahasznosított műanyagból készült, mosható textilbetétes maszk

Nagyon high-tech az egész, 3D-nyomtatással, enyhe rohamosztagos-sisak-beütésével, a füstteszt-animgiffel. Kéne!

5, Nyílt forráskódú lélegeztetőgép

Nem ez az egyetlen ilyen kezdeményezés, szinte minden országban alakult már kis fejlesztőcsapat arra, hogy a nehézkesen reagáló tömeggyártók helyett sok kis műhely készíthessen lélegeztetőgépeket az esetleges tömeges megbetegedések idejére. Alex masinája mindenesetre nagyon profinak néz ki - reméljük, sikerül is érdemben segíteni az indiegogo-projekttel a rászorulókon!

6, Társasjáték a koronavírus ellen

És végül egy müncheni projekt: akár egyedül is játszható (ez most fontos!) board game szén-dioxid-lézerrel akrilból kivágott cuki figurákkal azoknak, akik legalább játékból legyőznék már végre ezt a nyomorult jószágot.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.