Ezúttal Japánban sodort partra a víz egy titokzatos fémgömböt

2023 / 02 / 23 / Felkai Ádám
Ezúttal Japánban sodort partra a víz egy titokzatos fémgömböt
A rendőrség lezárta a teljes területet, a tárgyat röntgennel vizsgálták.

Nemrég írtunk a különböző gömb alakú tárgyakról, amelyek szerte a világban megjelentek, és rögtön akad is a jelenségre egy újabb példa – ezúttal Japánból.

Egyértelműen mesterséges, hatalmas fémgömbök hullanak az égből világszerte – mik ezek? Legyen szó Indiáról vagy Dél-Amerikáról, az események egyformán zajlanak: az égen megjelenik egy tűzgolyó, amit követően a helyi földeken felfedezik ezeket a gömböket vagy a darabjaikat nagy riadalmat keltve. Mik ezek?

A másfél méter átmérőjű objektum ugyan már az év elején megjelent egy japán tengerparti városban, de mindez csak most váltott ki fokozott médiafigyelmet. A helyi sajtó szerint a tárgyat Hamamatsu városában, a Csendes-óceán partján fekvő Enshu strandon találták meg, és eleinte attól tartottak, hogy a tárgy egy fel nem robbant bomba vagy egy korábbi háborúból visszamaradt valamiféle fegyver lehet. A rendőrség ezért is zárta le a területet. Az eltelt időben a tárgyat épp ezért röntgentechnológiával már megvizsgálták, és ekkor kiderült, hogy teljesen üreges, magyarán nem fog felrobbanni. Azt azonban továbbra sem tudni, mi lehet.

Érdekesség, de állítólag eleinte nem kerítettek túl nagy feneket az ügynek – a gömböt először egy nő vette észre tengerparti séta közben, azonban egy férfi úgy nyilatkozott egy helyi csatornának, hogy a gömböt már hetekkel korábban is látta, és nem is értette, hogy miért nem érdekel senkit. Ez a férfi az elmondása szerint megpróbálta megmozdítani a gömböt, ami nem sikerült neki (és tényleg szerencse, hogy ez nem egy tengeri akna).

Mi lehet a titokzatos, üreges tárgy? Ezt egyelőre nem tudni – a fentebbi cikkünkben kiderült, hogy a legtöbb hasonló gömb űrhajók tartálya volt – ezek jellemzően az egyedüli olyan alkatrészek, melyek nem égnek el a rakéták többi részével együtt a légkörbe történő visszatéréskor. Akadnak vélemények, amelyek szerint azonban ebben az esetben egyszerű bójáról van szó.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.