Ezzel a géppel a hatalmas fák is átültethetők a kivágás helyett 2023 / 06 / 14 / Bodnár Barna

A faátültető gép egy olyan speciális szerkezet, ami a facsemeték, de akár az egészen az idős, hatalmas növények átültetésére is használható. A sokáig csak kézzel végezhető, fáradságos munka gépesítésében nagy szerepet játszott az átültetőgépekre szakosodott, egyesült államokbeli Dutchman Industries. A cég által gyártott, szinte bármilyen teherautóra vagy munkagépre szerelhető, különösen tartós, megfelelő szögben beállított acélpengék akár a több méter átmérőjű fákat is kiássák, mégpedig földdel együtt. Az így kiemelt, akár 2,5 méteres, 6 tonnás gyökérlabdákkal rendelkező növények azonnal áthelyezhetők, beültethetők az új helyre, így kivágásuk elkerülhető az építkezés, tereprendezés során. A legnagyobb faátültető géppel egyébként Kanada büszkélkedhet: a The Holt 110 nevű, kamionra szerelt szerkezet akár 18 méter magas fa kiásására is alkalmas, és a növény, illetve az azzal együtt kiemelt 18 tonnás gyökérlabda azonnali elszállítására is képes. (Borítókép: Treemendous)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.