Ezzel a géppel a hatalmas fák is átültethetők a kivágás helyett 2023 / 06 / 14 / Bodnár Barna

A faátültető gép egy olyan speciális szerkezet, ami a facsemeték, de akár az egészen az idős, hatalmas növények átültetésére is használható. A sokáig csak kézzel végezhető, fáradságos munka gépesítésében nagy szerepet játszott az átültetőgépekre szakosodott, egyesült államokbeli Dutchman Industries. A cég által gyártott, szinte bármilyen teherautóra vagy munkagépre szerelhető, különösen tartós, megfelelő szögben beállított acélpengék akár a több méter átmérőjű fákat is kiássák, mégpedig földdel együtt. Az így kiemelt, akár 2,5 méteres, 6 tonnás gyökérlabdákkal rendelkező növények azonnal áthelyezhetők, beültethetők az új helyre, így kivágásuk elkerülhető az építkezés, tereprendezés során. A legnagyobb faátültető géppel egyébként Kanada büszkélkedhet: a The Holt 110 nevű, kamionra szerelt szerkezet akár 18 méter magas fa kiásására is alkalmas, és a növény, illetve az azzal együtt kiemelt 18 tonnás gyökérlabda azonnali elszállítására is képes. (Borítókép: Treemendous)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
Ezen a szigetcsoporton majdnem fél éven át teljesen sötét van, mégis használnak napelemeket
A kísérleti projekt célja, hogy segítsen a sarkvidéki közösségnek a zöld energiára való áttérésben a dízel generátorok használata helyett.
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
Ezzel a berendezéssel szén-dioxidot lehet megkötni a beltéri élelmiszertermeléshez
A szén-dioxid levegőből való kivonása után azonnal újra lehet hasznosítani azt növények, algák és más élelmiszeralapanyagok termesztéséhez, vagy akár vakcinák készítéséhez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.