Ezzel a kínai eszközzel az interneten küldött csók is érezhetővé válik

2023 / 02 / 27 / Bodnár Barna
Ezzel a kínai eszközzel az interneten küldött csók is érezhetővé válik
A "távcsókológép" szilikonból készült ajkai nyomásérzékelők segítségével képes teljesen lemásolni használójának csókját, ami a termék forgalmazója szerint a távolsági kapcsolatban élőknek segíthet megélni a testi intimitást.

Az eszközt a pároknak az okostelefonjukhoz kell csatlakoztatni, ezután pedig egy külön alkalmazás segítségével tudnak csókolózni videotelefonálás közben. A szilikon anyagból készült csókgép képes utánozni a felhasználó ajkainak mozgását és hőmérsékletét is.

A távolsági csókgépet a kínai Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology (Changzhou Mechatronikai Technológiai Szakképző Intézet) szabadalmaztatta. Jiang Zhongli, a vezető feltaláló azt mondta, távolsági kapcsolatban volt barátnőjével, mikor megszületett fejében egy az eszköz ötlete. Bár alapvetően párkapcsolatban élőknek ajánlják, a kínai gép azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül, idegenekkel is "csókolózhassanak", ha az alkalmazásban egymásra találnak, és kedvelik is egymást. Lehetőség van előre rögzített, virtuális csókot is feltölteni más felhasználók számára, akik letölthetik azt, és megtapasztalhatják, hogy csókol a feltöltő.

Bár a találmány furcsának és újdonságnak tűnhet, egy malajziai cég már 2016-ban piacra dobott egy hasonló eszközt, Kissinger néven, igaz, valósághű ajkak helyett ez a csókgép csupán érintésérzékeny szilikonpárnával rendelkezett. Kínai változatához hasonlóan, ez az eszköz is képes a partner ajkai által kiváltott nyomást, és hőmérsékletet, sőt a csók hangját is közvetíteni a kiegészítőhöz tartozó alkalmazáson keresztül.

A kínai, Twitterhez hasonló, Weibo nevű közösségimédia-felületen a jelenleg 41 dollárba (mintegy 15 ezer forintba) kerülő csókgépet nagy érdeklődés övezi, amiről a rövid időn belül elért, több százmilliós megtekintés tanúskodik. A vélemények persze megoszlanak: sokan látják az eszköz vicces oldalát, mások azonban „vulgárisnak” és „hátborzongatónak” minősítették. Néhányan aggasztónak tartják azt is, hogy kiskorúak is megvásárolhatják és használhatják az eszközt. Így, vagy úgy, igény mindenesetre úgy tűnik, van a távcsókológépre, ugyanis a forgalmazója szerint havonta körülbelül 100 darabot eladnak belőle.

(Borítókép: Taobao)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
Izomból nekiugrik a Samsungnak a Xiaomi
A Samsung Galaxy S-széria legerősebb változatának, az Ultrának évek óta nem volt komolyan vehető versenytársa Európában az androidos telefonok között, most viszont a Xiaomi megtörte a jeget a Xiaomi 14 Ultrával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.