Ezzel a kínai eszközzel az interneten küldött csók is érezhetővé válik

2023 / 02 / 27 / Bodnár Barna
Ezzel a kínai eszközzel az interneten küldött csók is érezhetővé válik
A "távcsókológép" szilikonból készült ajkai nyomásérzékelők segítségével képes teljesen lemásolni használójának csókját, ami a termék forgalmazója szerint a távolsági kapcsolatban élőknek segíthet megélni a testi intimitást.

Az eszközt a pároknak az okostelefonjukhoz kell csatlakoztatni, ezután pedig egy külön alkalmazás segítségével tudnak csókolózni videotelefonálás közben. A szilikon anyagból készült csókgép képes utánozni a felhasználó ajkainak mozgását és hőmérsékletét is.

A távolsági csókgépet a kínai Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology (Changzhou Mechatronikai Technológiai Szakképző Intézet) szabadalmaztatta. Jiang Zhongli, a vezető feltaláló azt mondta, távolsági kapcsolatban volt barátnőjével, mikor megszületett fejében egy az eszköz ötlete. Bár alapvetően párkapcsolatban élőknek ajánlják, a kínai gép azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül, idegenekkel is "csókolózhassanak", ha az alkalmazásban egymásra találnak, és kedvelik is egymást. Lehetőség van előre rögzített, virtuális csókot is feltölteni más felhasználók számára, akik letölthetik azt, és megtapasztalhatják, hogy csókol a feltöltő.

Bár a találmány furcsának és újdonságnak tűnhet, egy malajziai cég már 2016-ban piacra dobott egy hasonló eszközt, Kissinger néven, igaz, valósághű ajkak helyett ez a csókgép csupán érintésérzékeny szilikonpárnával rendelkezett. Kínai változatához hasonlóan, ez az eszköz is képes a partner ajkai által kiváltott nyomást, és hőmérsékletet, sőt a csók hangját is közvetíteni a kiegészítőhöz tartozó alkalmazáson keresztül.

A kínai, Twitterhez hasonló, Weibo nevű közösségimédia-felületen a jelenleg 41 dollárba (mintegy 15 ezer forintba) kerülő csókgépet nagy érdeklődés övezi, amiről a rövid időn belül elért, több százmilliós megtekintés tanúskodik. A vélemények persze megoszlanak: sokan látják az eszköz vicces oldalát, mások azonban „vulgárisnak” és „hátborzongatónak” minősítették. Néhányan aggasztónak tartják azt is, hogy kiskorúak is megvásárolhatják és használhatják az eszközt. Így, vagy úgy, igény mindenesetre úgy tűnik, van a távcsókológépre, ugyanis a forgalmazója szerint havonta körülbelül 100 darabot eladnak belőle.

(Borítókép: Taobao)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.