A Facebook nemsokára új tájékoztató szolgáltatást ad a hírfolyamokhoz

2020 / 03 / 19 / Bobák Zsófia
A Facebook nemsokára új tájékoztató szolgáltatást ad a hírfolyamokhoz
A panel a bejelentkezés után az oldal tetején lesz megtalálható. Először a koronavírus által leginkább sújtott országokban vezetik be, de később szélesebb körben elérhetővé válik majd.

A Facebook nemrégen hozta létre a Coronavirus Information Centert, mely megbízható forrásokra támaszkodva, elsősorban a World Health Organization információiból és más hivatalos szervezetek adataiból állítja össze a híreit. Nemcsak a témával kapcsolatos cikkeket, hanem videókat, tanácsokat is összegyűjtöttek az oldalon, valamint a különböző csoportokra is könnyebben rátalálhatunk a segítségével, melyek a helyi közösségekkel való kapcsolattartást segítik.

Először Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban vezették be, de még a héten kibővítik az elérhetőségét más országok felhasználói számára is.

A közösségi média óriás más módokon is segít a vírus elleni küzdelemben, többek között más nagy cégekkel, a Redittel, Twitterrel, Google-lel, Microsofttal összefogásban az álhíreket próbálják detektálni és kiszűrni a megjelenő információk közül. “Csakúgy, ahogy nem engedjük, hogy valaki” tűz van!”-t kiáltson egy zsúfolt teremben, azt sem engedjük, hogy az emberek hamis információkat terjesszenek ilyen időkben”. - mondta Mark Zuckerberg. Workplace nevű platformjuk pedig ingyen lesz elérhető a kormányok és sürgősségi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek számára. A posztok moderálási metódusa szintén némileg változni fog, a potenciális öngyilkossági kísérletekkel és más érzékeny témával foglalkozó bejegyzések szűrése még nagyobb figyelmet kap majd.

“Személy szerint aggódom amiatt, hogy az izoláció, melyet az otthoni munka kényszerít az emberekre még több depresszióhoz és mentális problémához vezet majd, és biztosítani szeretném, hogy egy lépéssel a probléma előtt járunk.”

- mondta Zuckerberg -” Így ezt a munkát átszerveztük teljes munkaidős állássá.”Azt nem lehet előre tudni, hogy Magyarországra mikor érkezik a szolgáltatás, de a héten megkezdik a szélesebb körű bevezetést is. Természetesen mindenki szabadon dönthet róla, követi e a hírközpont információit, az új felület a hírfolyam többi részének működésén nem változtat.

(Forrás: Facebook, Fotó: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.