A Facebook nemsokára új tájékoztató szolgáltatást ad a hírfolyamokhoz

2020 / 03 / 19 / Bobák Zsófia
A Facebook nemsokára új tájékoztató szolgáltatást ad a hírfolyamokhoz
A panel a bejelentkezés után az oldal tetején lesz megtalálható. Először a koronavírus által leginkább sújtott országokban vezetik be, de később szélesebb körben elérhetővé válik majd.

A Facebook nemrégen hozta létre a Coronavirus Information Centert, mely megbízható forrásokra támaszkodva, elsősorban a World Health Organization információiból és más hivatalos szervezetek adataiból állítja össze a híreit. Nemcsak a témával kapcsolatos cikkeket, hanem videókat, tanácsokat is összegyűjtöttek az oldalon, valamint a különböző csoportokra is könnyebben rátalálhatunk a segítségével, melyek a helyi közösségekkel való kapcsolattartást segítik.

Először Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban vezették be, de még a héten kibővítik az elérhetőségét más országok felhasználói számára is.

A közösségi média óriás más módokon is segít a vírus elleni küzdelemben, többek között más nagy cégekkel, a Redittel, Twitterrel, Google-lel, Microsofttal összefogásban az álhíreket próbálják detektálni és kiszűrni a megjelenő információk közül. “Csakúgy, ahogy nem engedjük, hogy valaki” tűz van!”-t kiáltson egy zsúfolt teremben, azt sem engedjük, hogy az emberek hamis információkat terjesszenek ilyen időkben”. - mondta Mark Zuckerberg. Workplace nevű platformjuk pedig ingyen lesz elérhető a kormányok és sürgősségi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek számára. A posztok moderálási metódusa szintén némileg változni fog, a potenciális öngyilkossági kísérletekkel és más érzékeny témával foglalkozó bejegyzések szűrése még nagyobb figyelmet kap majd.

“Személy szerint aggódom amiatt, hogy az izoláció, melyet az otthoni munka kényszerít az emberekre még több depresszióhoz és mentális problémához vezet majd, és biztosítani szeretném, hogy egy lépéssel a probléma előtt járunk.”

- mondta Zuckerberg -” Így ezt a munkát átszerveztük teljes munkaidős állássá.”Azt nem lehet előre tudni, hogy Magyarországra mikor érkezik a szolgáltatás, de a héten megkezdik a szélesebb körű bevezetést is. Természetesen mindenki szabadon dönthet róla, követi e a hírközpont információit, az új felület a hírfolyam többi részének működésén nem változtat.

(Forrás: Facebook, Fotó: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.