Fantasztikus NASA videó a Nap elmúlt 10 évéről 2020 / 06 / 28 / Justin Viktor

A NASA kiadott egy fantasztikus timelapse videót, melyet 10 év alatt készítettek a Napról a Solar Dynamics Observatory (SDO) adatainak felhasználásával. A Solar Dynamics Observatory egy olyan NASA misszió, amely 2010 óta figyeli a csillagunkat. A 2010. február 11-én indult csillagvizsgáló a Living with a Star (LWS) program része.  Az SDO célja az, hogy segítsen megérteni a Napnak a Földre és a földközeli űrre gyakorolt ​​hatását azáltal, hogy megvizsgálja a Naprendszer atmoszféráját kis tér- és időskálán és sok hullámhosszon egyidejűleg. Az SDO Föld körüli űrben lévő pályájáról 425 millió (!) nagy felbontású képet készített a Napról, amely 20 millió gigabájt adatot jelentett az elmúlt tíz év során. Az információ számtalan felfedezést tett lehetővé csillagunk működéséről és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a Naprendszerünket. A tíz éves timelapse 17,1 nanométeres hullámhosszon készített fényképeket vonultat fel, ami egy extrém ultraibolya hullámhossz, és a Nap legkülső légköri rétegét, a koronát mutatja. Az óránként egy darab fényképből összeállított film a Nap egy évtizedét 61 percbe sűríti, kitűnő space ambient zenével aláfestve. A videóban megfigyelhető a Nap  aktivitásának növekedése és csökkenése a 11 éves Naptevékenység-ciklusnak részeként, és olyan figyelemreméltó események is, mint például a bolygók áthaladása és a Napkitörések. (Forrás: NASA Kép: NASA)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hatvan olyan csillagot azonosítottak, ami köré épülhetett Dyson-gömb
Hatvan olyan csillagot azonosítottak, ami köré épülhetett Dyson-gömb
Egy kellően fejlett civilizáció a csillagának teljes energiatermelését hasznosíthatja a feltételezett Dyson-gömb segítségével. Most infravörös jelzések alapján hatvan olyan csillagot azonosítottak, amelyek köré ilyen szerkezetet építhettek.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.