Fantasztikus NASA videó a Nap elmúlt 10 évéről 2020 / 06 / 28 / Justin Viktor

A NASA kiadott egy fantasztikus timelapse videót, melyet 10 év alatt készítettek a Napról a Solar Dynamics Observatory (SDO) adatainak felhasználásával. A Solar Dynamics Observatory egy olyan NASA misszió, amely 2010 óta figyeli a csillagunkat. A 2010. február 11-én indult csillagvizsgáló a Living with a Star (LWS) program része.  Az SDO célja az, hogy segítsen megérteni a Napnak a Földre és a földközeli űrre gyakorolt ​​hatását azáltal, hogy megvizsgálja a Naprendszer atmoszféráját kis tér- és időskálán és sok hullámhosszon egyidejűleg. Az SDO Föld körüli űrben lévő pályájáról 425 millió (!) nagy felbontású képet készített a Napról, amely 20 millió gigabájt adatot jelentett az elmúlt tíz év során. Az információ számtalan felfedezést tett lehetővé csillagunk működéséről és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a Naprendszerünket. A tíz éves timelapse 17,1 nanométeres hullámhosszon készített fényképeket vonultat fel, ami egy extrém ultraibolya hullámhossz, és a Nap legkülső légköri rétegét, a koronát mutatja. Az óránként egy darab fényképből összeállított film a Nap egy évtizedét 61 percbe sűríti, kitűnő space ambient zenével aláfestve. A videóban megfigyelhető a Nap  aktivitásának növekedése és csökkenése a 11 éves Naptevékenység-ciklusnak részeként, és olyan figyelemreméltó események is, mint például a bolygók áthaladása és a Napkitörések. (Forrás: NASA Kép: NASA)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Harminc éve menekült meg a Hubble Űrteleszkóp a kudarctól
Harminc éve menekült meg a Hubble Űrteleszkóp a kudarctól
1993. december 2-án indult útnak az Endeavour űrsikló a Hubble Űrteleszkóp felé, hogy végrehajtsák azt a kritikus fontosságú javítást az űreszközön, ami nélkül a teleszkóp sosem tudta volna várt tudományos célját beteljesíteni.
Egy magányos csillag mentheti meg a Földet, amelyen a felszíni életnek sokkal kevesebb ideje maradt, mint azt hinni szokás
Egy magányos csillag mentheti meg a Földet, amelyen a felszíni életnek sokkal kevesebb ideje maradt, mint azt hinni szokás
Kevesebb az időnk, mint azt hinni szokták: a Föld már jóval ezelőtt lakhatatlanná válhat, hogy a Nap vörös óriássá alakulna. Szerencsére megmentheti a bolygót, ha egy elhúzó csillag letéríti a Földet a pályájáról vagy akár ki is szabadítja a Naprendszerből.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.