Fél év börtönt kapott a YouTuber, aki szándékosan lezuhant a repülőjével, hogy megtekintéseket generáljon

2023 / 12 / 12 / Bodnár Barna
Fél év börtönt kapott a YouTuber, aki szándékosan lezuhant a repülőjével, hogy megtekintéseket generáljon
Trevor Daniel Jacob beismerte, hogy 2021 novemberében szándékosan lezuhant a kisrepülőgépével, amelyet több kamerával felszerelt, hogy videón rögzítse annak földbe csapódását. A 30 éves YouTuber azt is felvette egy szelfibottal, ahogy ejtőernyővel kiugrik a repülőből.

A kaliforniai ügyészség szerint a Jacob által 2021. december 23-án feltöltött "Lezuhantam a repülőgépemmel" (I Crashed My Airplane) című videóval a férfi célja az volt, hogy egy céggel való szponzorációs együttműködését népszerűsítse, írja a CNN. A videón az látható, hogy a kisrepülőgép motorja egy állítólagos műszaki hiba következtében leáll, a YouTuber pedig egy szelfibottal a kezében, ejtőernyővel a hátán kiugrik a gépből, amely ezután a Santa Barbara megyei Los Padres nemzeti park hegyvidékén lezuhan.

Jacob ugrását és a repülőgép zuhanását a gép szárnyára és farára szerelt kamerák, valamint a férfinél lévő kamera is rögzítette. Miután Jacob földet ért, elgyalogolt a roncshoz, hogy magához vegye a fedélzeti kamerák felvételeit. Az ügyészek szerint Jacobnak napokkal a baleset után azt mondták, hogy tájékoztassa a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalt a repülőgép roncsának pontos helyéről. A férfi ezt tudomásul vette, később viszont azt mondta a hatóságoknak, nem tudja, hol van a roncs. 2021. december 10-én végül helikopterrel kiemelte a repülőgép maradványait a Los Padres erdőből, majd kis darabokra vágta azt, hogy megszabaduljon tőle, ezzel meghiúsítva a szövetségi nyomozást.

Jacob nemrégiben végül bűnösnek vallotta magát egy szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett rongálás és a bizonyítékok elrejtésének vádjában. A korábban snowboardversenyzést és egyéb extrém sportokat is űző YouTuber ügyvédei azt kérték a bíróságtól, hogy a fél éves börtönbüntetés ítéletét próbaidőre enyhítsék. A kérelem indoklásában az állt, hogy a férfi elszigetelten, egyedül élt a hangárjában a koronavírus-járvány során, és az általa meghozott rossz döntések sorozata vezette annak a bűncselekménynek az elkövetéséhez, amelyben végül bűnösnek vallotta magát.

A bírónak írt levelében Jacob azt írta, hogy őszintén sajnálja, amit tett. Hozzátette azt is, hogy bár gondosan megtervezte a repülőgép útvonalát, hogy megbizonyosodjon arról, a gép nem zuhan lakott területre, vagy túraösvényekre, ettől függetlenül nem lett volna szabad végrehajtania a tervét.

Az ügyészek elutasították Jacob védőinek az ítélet enyhítésre irányuló kérelmét, mondván, a börtönbüntetéssel példát kell statuálni, hogy mások véletlenül se kövessék a YouTuber példáját hasonlóan veszélyes „mutatványok” elkövetésével.

(Borítókép: Trevor Jacob)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.