Fél év börtönt kapott a YouTuber, aki szándékosan lezuhant a repülőjével, hogy megtekintéseket generáljon

2023 / 12 / 12 / Bodnár Barna
Fél év börtönt kapott a YouTuber, aki szándékosan lezuhant a repülőjével, hogy megtekintéseket generáljon
Trevor Daniel Jacob beismerte, hogy 2021 novemberében szándékosan lezuhant a kisrepülőgépével, amelyet több kamerával felszerelt, hogy videón rögzítse annak földbe csapódását. A 30 éves YouTuber azt is felvette egy szelfibottal, ahogy ejtőernyővel kiugrik a repülőből.

A kaliforniai ügyészség szerint a Jacob által 2021. december 23-án feltöltött "Lezuhantam a repülőgépemmel" (I Crashed My Airplane) című videóval a férfi célja az volt, hogy egy céggel való szponzorációs együttműködését népszerűsítse, írja a CNN. A videón az látható, hogy a kisrepülőgép motorja egy állítólagos műszaki hiba következtében leáll, a YouTuber pedig egy szelfibottal a kezében, ejtőernyővel a hátán kiugrik a gépből, amely ezután a Santa Barbara megyei Los Padres nemzeti park hegyvidékén lezuhan.

Jacob ugrását és a repülőgép zuhanását a gép szárnyára és farára szerelt kamerák, valamint a férfinél lévő kamera is rögzítette. Miután Jacob földet ért, elgyalogolt a roncshoz, hogy magához vegye a fedélzeti kamerák felvételeit. Az ügyészek szerint Jacobnak napokkal a baleset után azt mondták, hogy tájékoztassa a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalt a repülőgép roncsának pontos helyéről. A férfi ezt tudomásul vette, később viszont azt mondta a hatóságoknak, nem tudja, hol van a roncs. 2021. december 10-én végül helikopterrel kiemelte a repülőgép maradványait a Los Padres erdőből, majd kis darabokra vágta azt, hogy megszabaduljon tőle, ezzel meghiúsítva a szövetségi nyomozást.

Jacob nemrégiben végül bűnösnek vallotta magát egy szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett rongálás és a bizonyítékok elrejtésének vádjában. A korábban snowboardversenyzést és egyéb extrém sportokat is űző YouTuber ügyvédei azt kérték a bíróságtól, hogy a fél éves börtönbüntetés ítéletét próbaidőre enyhítsék. A kérelem indoklásában az állt, hogy a férfi elszigetelten, egyedül élt a hangárjában a koronavírus-járvány során, és az általa meghozott rossz döntések sorozata vezette annak a bűncselekménynek az elkövetéséhez, amelyben végül bűnösnek vallotta magát.

A bírónak írt levelében Jacob azt írta, hogy őszintén sajnálja, amit tett. Hozzátette azt is, hogy bár gondosan megtervezte a repülőgép útvonalát, hogy megbizonyosodjon arról, a gép nem zuhan lakott területre, vagy túraösvényekre, ettől függetlenül nem lett volna szabad végrehajtania a tervét.

Az ügyészek elutasították Jacob védőinek az ítélet enyhítésre irányuló kérelmét, mondván, a börtönbüntetéssel példát kell statuálni, hogy mások véletlenül se kövessék a YouTuber példáját hasonlóan veszélyes „mutatványok” elkövetésével.

(Borítókép: Trevor Jacob)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Látszólag csoda történt Indiában: az asszony testét már várta a halotti máglya, amikor kinyitotta a szemét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.