Félelmetes sebességgel szeli a betont a Ducati első elektromos versenymotorjának prototípusa 2022 / 04 / 18 / Palotai Nándor

Az elektromos motorokat felsorakoztató FIM Enel MotoE World Cup világbajnokság számára fejlesztett Ducati V21L prototípusról eddig csak képeket láthattunk, azonban most az egykori MotoGP versenyző Alex De Angelis egy, a versenypályán készült videóban mutatja meg, hogy mire képes a gép. A V21L-t először tavaly december végén, a Marco Simoncelliről elnevezett misanói pályán próbálták ki, a versenymotor pontos specifikációi azóta sem kerültek nyilvánosságra, azonban a MotoE szériában eddig használt – szintén olasz gyártmányú – Energica Ego Corsa motorok teljesítménye alapján a Ducati motorjának valószínűleg nem okozhat gondot a 250 km/órás sebesség elérése sem. (Fotó: Ducati)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Az amerikai Consumer Reports kutatása szolgált egy-két meglepetéssel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.