Felmondott az ország legolvasottabb lapjának szinte a teljes szerkesztősége

2020 / 07 / 24 / Bobák Áron
Felmondott az ország legolvasottabb lapjának szinte a teljes szerkesztősége
Az Index.hu vezetősége pénteken kora délután jelentette be, hogy a teljes vezetés és több mint hatvan újságíró benyújtotta a felmondását, miután nem sikerült megegyezniük az újságot kiadó alapítvány vezetésével.

A lap munkatársai az Indexen közzétett szolgálati közleményben azzal indokolták a döntésüket, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége szerdán egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve Bodolai döntését.

"Évek óta hangoztatjuk, hogy két dolgot tartunk az Index független működése feltételének: se az Indexen megjelenő tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás. Dull Szabolcs kirúgásával ez utóbbi feltétel sérült. A menesztése egyértelmű beavatkozás a szerkesztőség összetételébe, arra nem tudunk másként tekinteni, mint nyílt nyomásgyakorlási kísérletre" - áll a közleményben.

A laptól távozik Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő valamint Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Mellettük a cikk írásának pillanatában az újság kilencven fős szerkesztőségéből már több mint hatvanan nyújtották be a lemondásukat, de a szolgálati közlemény alapján nem kizárt, hogy ez a szám tovább fog emelkedni. "Azok, akik a mai napon nem adták be a felmondásukat, (egyelőre) nem azért nem szerepelnek a listán, mert elfogadhatónak tartanák a kialakult helyzetet, illetve sokan akár egyszerűen szabadságon vannak" - írják.

Munk Veronika a szerkesztőségben tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Bodolai nyugtázta a lemondásukat, és azt ígérte, hogy hétfőn délelőtt fog személyesen találkozni a szerkesztőség vezetőségével. "Mi ott leszünk abban az időpontban, amit megbeszéltünk vele" - tette hozzá.

(Borítókép: Bődey János / Index)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
A részecskék gyorsulását hagyományosan síkban vizsgálják, de egy megjelenő hatás, egyfajta rezonancia miatt szükséges a 4 dimenziós ábrázolás.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.