Feltörték Musk, Obama, az Apple, az Uber Twitter-fiókjait és Bitcoin átverésre használták

2020 / 07 / 16 / Felkai Ádám
Feltörték Musk, Obama, az Apple, az Uber Twitter-fiókjait és Bitcoin átverésre használták
Nagyon sok híresség vagy óriáscég fiókjait törték fel, és bitcoin átverésre használták fel ezeket.

Az esetben olyan fiókok érintettek, mint Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Barack Obama és az Apple vagy az Uber fiókjai. A példátlanul kiterjedt hacker támadásra szerdán került sor.

Az érintett fiókon ilyen-olyan módosításokkal olyan szövegek tüntek fel, hogy küldjünk pénzt a megadott bitcoin címre, és a fiók tulajdonosa az összeg dupláját utalja nekünk vissza az elkövetkező 30 percben. Musk fiókján a szöveg például azt írta a Tesla vezetőjének a nevében, hogy a Covid-19 járvány miatt rátört a nagyvonalúság. A CNET a cikkében további üzeneteket is lementett.

Ezek persze átlátszó szövegek, de mégis adtak nekik valamennyi hitelt, hogy fontos emberek hiteles fiókjain tűntek fel.

A tweetek eltűntek egy időre, de percekkel később újra feltűntek. Bill Gates szóvivője megerősítette, hogy az üzenet nem Gatestől származik.

A Twitter közben megerősítette, hogy vizsgálják az esetet, de egyelőre fogalmuk sincs, hogy mi történhetett ennyi fiókkal. 2018-ban már történt hasonló eset, akkor a Target és a Google alá tartozó G-Suite fiókjait törték fel. A Twitter ekkor tiltotta be a platformon a kriptovaluták hirdetéseit.

Alexandria Ocasio-Cortez, demokrata kongresszusi képviselő a saját Twitter-csatornáján figyelmeztetett az esetre:

A mostani esetben rengeteg, sok követővel rendelkező fiók érintett, a már említetteken kívül a Wendy's gyorsétterem-láncé, valamint a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden fiókja is. De feltörték még Warren Buffett, Wiz Khalifa fiókjait is.

(Kép: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.