Feltörték Musk, Obama, az Apple, az Uber Twitter-fiókjait és Bitcoin átverésre használták
2020 / 07 / 16 / felkai.adam
Feltörték Musk, Obama, az Apple, az Uber Twitter-fiókjait és Bitcoin átverésre használták
Nagyon sok híresség vagy óriáscég fiókjait törték fel, és bitcoin átverésre használták fel ezeket.

Az esetben olyan fiókok érintettek, mint Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Barack Obama és az Apple vagy az Uber fiókjai. A példátlanul kiterjedt hacker támadásra szerdán került sor.

Az érintett fiókon ilyen-olyan módosításokkal olyan szövegek tüntek fel, hogy küldjünk pénzt a megadott bitcoin címre, és a fiók tulajdonosa az összeg dupláját utalja nekünk vissza az elkövetkező 30 percben. Musk fiókján a szöveg például azt írta a Tesla vezetőjének a nevében, hogy a Covid-19 járvány miatt rátört a nagyvonalúság. A CNET a cikkében további üzeneteket is lementett.

Ezek persze átlátszó szövegek, de mégis adtak nekik valamennyi hitelt, hogy fontos emberek hiteles fiókjain tűntek fel.

A tweetek eltűntek egy időre, de percekkel később újra feltűntek. Bill Gates szóvivője megerősítette, hogy az üzenet nem Gatestől származik.

A Twitter közben megerősítette, hogy vizsgálják az esetet, de egyelőre fogalmuk sincs, hogy mi történhetett ennyi fiókkal. 2018-ban már történt hasonló eset, akkor a Target és a Google alá tartozó G-Suite fiókjait törték fel. A Twitter ekkor tiltotta be a platformon a kriptovaluták hirdetéseit.

Alexandria Ocasio-Cortez, demokrata kongresszusi képviselő a saját Twitter-csatornáján figyelmeztetett az esetre:

A mostani esetben rengeteg, sok követővel rendelkező fiók érintett, a már említetteken kívül a Wendy's gyorsétterem-láncé, valamint a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden fiókja is. De feltörték még Warren Buffett, Wiz Khalifa fiókjait is.

(Kép: Pixabay)


AKCIÓS ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK BUDAPESTEN AKÁR 27 915 000 Ft-tól. TÉLI AKCIÓ A CORDIÁTÓL
Legyen a leggyorsabbak között, és szerezze meg álmai otthonát egyedülálló kedvezménnyel! 2020. december 31-ig kiemelt kedvezménnyel, akár 9% árelőnnyel vásárolhatja meg az ideális lakást kínálatunkból.
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.