Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett
2020 / 01 / 06 / justin.viktor
Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett
justin.viktor
A Microsoft bizakodva kezdhette a 2020-as évet, remélve, hogy lapozhatnak végre a bugokkal terhelt 2019-es esztendő után. Tavaly problémák egész erdeje keserítette a cég életét és az idén eltelt 6 kemény nap során sem volt ez másképp. Csak annyit mondunk: ha eddig elhalasztottuk a Windows 10 novemberi frissítését, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

A problémák a szimplán frusztrálótól, a felhasználókat korlátozótól, a kaotikuson át, az egyszerűen bizarrig terjedtek, és még egy visszaélés-bejelentő is akadt a cégen belül, aki felfedte a növekvő instabilitás okait. De eljött 2020 és mindjárt két újabb kritikus, a felhasználókat hátrányosan érintő esemény is történt, pedig az első hét sem ért még véget.

A Windows Latest portál fedezte fel, hogy a Microsoft november 10-i Windows frissítése jelentős problémákat okoz a File Explorer alapvető elemeinek megbontásával. Ide tartoznak a fájlkeresés, a fájlátvitel és ahogy egy felhasználó leírta, „általában szörnyű”. A Windows Latest megjegyzi, hogy ezeket a hibákat „széles körben jelentették.”

A Microsoft a maga részéről elkötelezte magát a kérdés kivizsgálása mellett, bár a vállalat vezető programmenedzsere, Brandon LeBlanc némiképp felhergelte a felhasználókat, miután azt tweettelte:

"Megvizsgáljuk a dolgot, de mivel ez nem sürgető kérdés, valószínűleg csak az ünnepek után lesz eredménye." "Ez egy nagyon sürgető kérdés, ami mindenkit érint" - válaszolta neki egy elégedetlen felhasználó.

A Windows Latest megjegyzi, hogy egy javítást már kiadtak a béta-tesztelőknek a Microsoft közelgő Windows 10 20H1 kiadását futtató Windows Insider programban, de mindenki számára elérhető javítás csak január végén vagy akár február elején jelenhet meg.

2020-01-05 Update

A BleepingComputer rámutatott arra, hogy  a Windows 10 Insider build 19536 kiadási megjegyzései, amelyeket decemberben adtak ki, további File Explorer javításokat tartalmaznak. Ahogy a kifejtik: "Nem ismeretes, hogy mikor fogja a Microsoft a javításokat a Windows 10 1909 verziójára kiadni, de remélhetőleg megfelelő módon tesztelik azokat a belső verziókban, mielőtt végleges frissítés készülne belőle."

Mit nyújtott a Windows 10 novemberi frissítése? Íme a legfontosabbak:

  • Esemény gyors létrehozása közvetlenül a tálcán található előugró Naptárból
  • Az értesítések jobb kezelése, beleértve az Akcióközpont tetején lévő új gombot és az értesítések rendezését a legutóbbiak mutatásával
  • A OneDrive tartalom online integrálása a hagyományos indexált eredményekkel a File Explorer keresőmezőben
  • A Start menü navigációs ablaka megnyílik, amikor az egérmutatót fölé visszük, hogy jobban lássuk mire kattintunk
  • A hang használata harmadik fél digitális asszisztenseinek aktiválásához a zárolt képernyőn

Kényelmes, de itt semmi miatt nem érdemes kockáztatni a File Explorer funkcionalitásának elvesztését. Tehát ha eddig a novemberi frissítést elhalasztottuk, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

A friss File Explorer problémák mehetnek a szeptember bővülő listára:

A Microsoft megígérte, hogy alapvető változtatásokat hajt végre a Windows 10 frissítésein, ám világszerte az összes operációs rendszer 60 százalékát adó  szoftvernél ennek a változtatásnak nem árt sokkal korábban érkeznie a vártnál.

(Forrás: Forbes Képek: Pexels, Wikimedia)


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Új weboldalt készítenél, és saját domain névre is szükséged van?
Próbáld ki az előtelepített WordPresst tartalmazó WP Ready csomagot, ahol csak pár kattintás kell ahhoz, hogy elkezdhesd építeni álmaid weblapját.
Ezek is érdekelhetnek