Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett

2020 / 01 / 06 / Justin Viktor
Figyelmeztetést adott ki a Microsoft, több millió Windows 10 felhasználó érintett
A Microsoft bizakodva kezdhette a 2020-as évet, remélve, hogy lapozhatnak végre a bugokkal terhelt 2019-es esztendő után. Tavaly problémák egész erdeje keserítette a cég életét és az idén eltelt 6 kemény nap során sem volt ez másképp. Csak annyit mondunk: ha eddig elhalasztottuk a Windows 10 novemberi frissítését, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

A problémák a szimplán frusztrálótól, a felhasználókat korlátozótól, a kaotikuson át, az egyszerűen bizarrig terjedtek, és még egy visszaélés-bejelentő is akadt a cégen belül, aki felfedte a növekvő instabilitás okait. De eljött 2020 és mindjárt két újabb kritikus, a felhasználókat hátrányosan érintő esemény is történt, pedig az első hét sem ért még véget.

A Windows Latest portál fedezte fel, hogy a Microsoft november 10-i Windows frissítése jelentős problémákat okoz a File Explorer alapvető elemeinek megbontásával. Ide tartoznak a fájlkeresés, a fájlátvitel és ahogy egy felhasználó leírta, „általában szörnyű”. A Windows Latest megjegyzi, hogy ezeket a hibákat „széles körben jelentették.”

A Microsoft a maga részéről elkötelezte magát a kérdés kivizsgálása mellett, bár a vállalat vezető programmenedzsere, Brandon LeBlanc némiképp felhergelte a felhasználókat, miután azt tweettelte:

"Megvizsgáljuk a dolgot, de mivel ez nem sürgető kérdés, valószínűleg csak az ünnepek után lesz eredménye." "Ez egy nagyon sürgető kérdés, ami mindenkit érint" - válaszolta neki egy elégedetlen felhasználó.

A Windows Latest megjegyzi, hogy egy javítást már kiadtak a béta-tesztelőknek a Microsoft közelgő Windows 10 20H1 kiadását futtató Windows Insider programban, de mindenki számára elérhető javítás csak január végén vagy akár február elején jelenhet meg.

2020-01-05 Update

A BleepingComputer rámutatott arra, hogy  a Windows 10 Insider build 19536 kiadási megjegyzései, amelyeket decemberben adtak ki, további File Explorer javításokat tartalmaznak. Ahogy a kifejtik: "Nem ismeretes, hogy mikor fogja a Microsoft a javításokat a Windows 10 1909 verziójára kiadni, de remélhetőleg megfelelő módon tesztelik azokat a belső verziókban, mielőtt végleges frissítés készülne belőle."

Mit nyújtott a Windows 10 novemberi frissítése? Íme a legfontosabbak:

  • Esemény gyors létrehozása közvetlenül a tálcán található előugró Naptárból
  • Az értesítések jobb kezelése, beleértve az Akcióközpont tetején lévő új gombot és az értesítések rendezését a legutóbbiak mutatásával
  • A OneDrive tartalom online integrálása a hagyományos indexált eredményekkel a File Explorer keresőmezőben
  • A Start menü navigációs ablaka megnyílik, amikor az egérmutatót fölé visszük, hogy jobban lássuk mire kattintunk
  • A hang használata harmadik fél digitális asszisztenseinek aktiválásához a zárolt képernyőn

Kényelmes, de itt semmi miatt nem érdemes kockáztatni a File Explorer funkcionalitásának elvesztését. Tehát ha eddig a novemberi frissítést elhalasztottuk, bölcs dolog lenne továbbra is várni még egy kicsit.

A friss File Explorer problémák mehetnek a szeptember bővülő listára:

A Microsoft megígérte, hogy alapvető változtatásokat hajt végre a Windows 10 frissítésein, ám világszerte az összes operációs rendszer 60 százalékát adó  szoftvernél ennek a változtatásnak nem árt sokkal korábban érkeznie a vártnál.

(Forrás: Forbes Képek: Pexels, Wikimedia)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.