Fordítógépes, kihangosítós maszkot készített egy japán startup

2020 / 06 / 28 / Rácz Tamás
Fordítógépes, kihangosítós maszkot készített egy japán startup
A Donut Robotics csodálatos terméke a C-Mask névre hallgat, de szó szerint; lehet hozzá beszélni és akár le is fordítja más nyelvekre, amit mondunk neki. Vagyis bele.

Egy újabb smart dolog a világnak: itt az első smart maszk. A C-Mask fejlesztői mobiltelefonos konnektivitással és néhány kreatív ötlettel dobták fel az orrot-szájat eltakaró védőmaszk intézményét. A maszkba épített mikrofonnal és hangszóróval valamint a wifin hozzákapcsolt mobil szolgáltatásaival a kényelmetlen egészségügyi védőeszköz nyolc nyelvre fordító Bábel-hallá változik.

A C-Mask mindössze 40 dollárba kerül. A gyártás hamarosan indul, az első 5000 példányt szeptemberben a japán piacon teríti a gyártó, utána indul az export Kínába, majd Európába és az USÁ-ba. Kérdés, hogy lesz-e még akkor okunk maszkot viselni, vagy az okosmaszk megmarad egy XXI. századi világjárvány jópofa, ám kissé kellemetlen emlékének.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.