Hamarosan olyan funkció érkezik a Photoshopba, amivel egy gombnyomással újjávarázsolhatjuk a régi fotókat

2022 / 06 / 14 / Bobák Áron
Hamarosan olyan funkció érkezik a Photoshopba, amivel egy gombnyomással újjávarázsolhatjuk a régi fotókat
Amihez eddig órákra és komoly felhasználói ismeretekre volt szükség, azt a mesterséges intelligencia mostantól pillanatok alatt elvégzi helyettünk.

Az Adobe népszerű képszerkesztőjében először 2020 novemberében jelentek meg az úgynevezett neurális szűrők, amelyekkel a mesterséges intelligencia segítségét hívva végezhetünk el különböző módosításokat a képeken, például kiszínezhetjük a fekete-fehér fotókat vagy megváltoztathatjuk egy kép stílusát. A Creative Bloq most arról ír, hogy hamarosan új szűrővel bővül a paletta, ami restoration filter (restauráló szűrő) névre hallgat, és a régi fotókat fogjuk tudni vele újjávarázsolni.

A blog szerzői a bemutatón már ki is próbálhatták az új funkciót, ami állításuk szerint rendkívül egyszerűen és gyorsan működik, és különösen akkor látványos, ha más szűrőkkel, például az automatikus színezéssel kombináljuk. A restauráló szűrő képes arra, hogy eltüntesse a régi fényképekről a különböző hibákat, például a kifakultságot, a zajosságot vagy a foltokat - noha ezt a Photoshopban manuálisan eddig is megtehettük, ám a neurális hálózat órák helyett pillanatok alatt végez a feladattal.

A neurális szűrőket a Photoshopban a "szűrök" fül alatt, a "neural filters" menüpontban találjuk meg miután letöltöttük őket, a filterek listáját pedig itt lehet megnézni.

(Fotó: Adobe)

A Photoshop legújabb funkciójával bármilyen fotót a többszörösére nagyíthatunk, minőségvesztés nélkül A Super Resolution funkció a mesterséges intelligencia segítségével növeli meg a pixelek számát.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.