Gáztámadás esetén és a Marson is bevethető speciális robotot fejlesztettek 2023 / 05 / 26 / Bobák Zsófia

Az úgynevezett tenzegritás elvén működő robotok merev és hajlékony komponensekből álló struktúrák, amelyek a szerkezeti integritást a folytonosan feszített állapotban lévő elemek egymásra ható ereje révén érik el. Előnye ezeknek a gépeknek az egyszerűség és a strapabíró szerkezet: a robotokat akár nagy magasságból is le lehet dobni, túlélhetik a robbanásokat és könnyedén haladnak előre egyenetlen terepen is, miközben belsejükben szenzorokat és más műszereket szállíthatnak. Egyike ezeknek a gépeknek a Squishy Robotics által gyártott 4-GasPLUS robot, amelyet kifejezetten a gázok jelenlétének és mennyiségének érzékelésére alkalmas szenzorokkal láttak el, hogy egy potenciális gáztámadás esetén vagy katasztrófa helyszínén tudja mérni a gáz koncentrációját, ezzel segítve a katasztrófavédelmi szakemberek munkáját. A robot legutóbbi tesztjén az SMFR (Southern Manatee Fire & Rescue) munkatársai egy hidrogéngázzal teli kamrába zárták a gépet, majd robbanást idéztek elő, hogy a tűzálló jellegét vizsgálják. A robot, más szenzorokkal és berendezésekkel felszerelve, a jövőben nem csak a Földön, hanem más bolygókon is szolgálatba állhat, mivel egy-egy marsi landolás sokkal könnyebben kivitelezhető az ejtésálló eszköz segítségével. (Fotó: Squishy Robotics)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.