Gáztámadás esetén és a Marson is bevethető speciális robotot fejlesztettek 2023 / 05 / 26 / Bobák Zsófia

Az úgynevezett tenzegritás elvén működő robotok merev és hajlékony komponensekből álló struktúrák, amelyek a szerkezeti integritást a folytonosan feszített állapotban lévő elemek egymásra ható ereje révén érik el. Előnye ezeknek a gépeknek az egyszerűség és a strapabíró szerkezet: a robotokat akár nagy magasságból is le lehet dobni, túlélhetik a robbanásokat és könnyedén haladnak előre egyenetlen terepen is, miközben belsejükben szenzorokat és más műszereket szállíthatnak. Egyike ezeknek a gépeknek a Squishy Robotics által gyártott 4-GasPLUS robot, amelyet kifejezetten a gázok jelenlétének és mennyiségének érzékelésére alkalmas szenzorokkal láttak el, hogy egy potenciális gáztámadás esetén vagy katasztrófa helyszínén tudja mérni a gáz koncentrációját, ezzel segítve a katasztrófavédelmi szakemberek munkáját. A robot legutóbbi tesztjén az SMFR (Southern Manatee Fire & Rescue) munkatársai egy hidrogéngázzal teli kamrába zárták a gépet, majd robbanást idéztek elő, hogy a tűzálló jellegét vizsgálják. A robot, más szenzorokkal és berendezésekkel felszerelve, a jövőben nem csak a Földön, hanem más bolygókon is szolgálatba állhat, mivel egy-egy marsi landolás sokkal könnyebben kivitelezhető az ejtésálló eszköz segítségével. (Fotó: Squishy Robotics)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Van egy cég, ami az OpenAI-nál is nagyobbat nyert a mesterséges intelligencia forradalmán
Az Nvidia a piaci kapitalizáció tekintetében a héten előbb az Amazont majd az Alphabetet is megelőzte, így már a negyedik legértékesebb cégnek számít a világon.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.