Gigantikus, optikailag szinte értelmezhetetlen dzsipszörnyeteg a világ legnagyobb Hummerja 2022 / 04 / 16 / Felkai Ádám

Ha valaki az Egyesült Arab Emírségek északkeleti részén, Sardzsa városában jár, könnyedén feltűnhet neki (eufemizmus) egy rohadt nagy Hummer. A Hummer alapból sem éppen egy kicsi városi autó, de a szóban forgó járműszörny mellett a sima változat egyszerűen matchboxnak tűnik. A Hummer H1 X3 (a név valószínűleg arra utal, hogy a sima H1-nél háromszor nagyobb) Hamad Bin Hamdan Al Nahyan sejk tulajdona és kreációja. A „Szivárvány Sejkként” is ismert férfi az évek alatt már több különös járgányt épített, és ennek a trendnek része a H1 X3 is. A kocsi 6,5 méter magas, 14 méter hosszú és 6 méter széles – vagyis nem éppen a pesti utcákra való. Különös módon ennek ellenére a kocsit forgalomképesnek minősítették, ami tény talán nem leműthető arról a körülményről, hogy a sejk az Emírségek királyi családjának a tagja. A speciális Hummer alapját az amerikai hadsereg LARC-LX kétéltű szállítójármű adja, a meghajtásról pedig négy dízelmotor gondoskodik (amit a globális felmelegedés nyilván dupla kézzel lájkol), de a kocsi így is legfeljebb 32 km/h sebességet képes elérni. A belsőrész egyelőre építés alatt áll, de mint a videóból is kiderül, két emeletet is találunk odabent: az első emeleten akad egy vécé (ilyen sebesség mellett nyilván hasznos, ha a természet sürgetése miatt nem kell sietni), lefolyó, míg a „másodikon” a medzslisz terpeszkedik (ami olyan helyiségre utal, ahol a vendégeket lehet fogadni és szórakoztatni) 360 fokos kilátással. (Forrás: SupercarBlondie)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Az Icon of the Seas hivatalosan 2024. január 27-én mutatkozik be, az utasok egy Miami és a Karib-tengeri szigetek közötti körúton élvezhetik majd először a 250 ezer tonnás, 365 méter hosszú óriáshajó kényelmét.
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
A hagyományos hóláncot a kerékbe integrált alakemlékező ötvözetből készült eszköz váltja fel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.