Gombnyomásra változtatja meg a színész életkorát a Disney MI-je 2022 / 12 / 07 / Felkai Ádám

A digitálisan visszafiatalított (ritkábban „öregített”) színészek ma már a mozi és a tévésorozat-gyártás általános gyakorlatát képezik. A több fontos szellemi tulajdonnal a zsebében pedig a Disney a tartalomgyártás egyik főszereplője – így nem csoda, hogy – mint arról a vállalat is beszámol – csak 2022-ben 12 filmben és sorozatban került elő ez a technológia. Eddig azonban a bevett gyakorlat az volt, hogy a 2 dimenziós képeket kockáról kockára alakították át – ami még képzett, tapasztalt művészekkel is hosszas folyamat. Ezen segít a héten bejelentett FRAN (Face Re-Aging Network), amely a Disney elmondása alapján egy olyan neurális hálózat, ami automatikusa alakítja át a színészek életkorát, a végeredmény pedig már egyből „produkcióképes”. FRAN egy többlépcsős, gépi tanulási folyamat részeként született meg: először is, a csapat a StyleGAN2 nevű programmal véletlenszerűen generált több ezer, 18 és 85 év közötti arcot. Az adatbázis létrehozása után a gépi tanulási eszközök öregítették és fiatalították vissza ezeket a mesterséges portrékat, amelyeket aztán már a végső neurális hálózatba, a FRAN-ba tápláltak be. Innentől kezdve a FRAN már automatikusan elvégzi a teendőket a képeken, és a művészeknek mindezt csak finomhangolniuk kell. Forrás: Popular Mechanics
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Charles Darwin felfedezéseiről újdonságként számolhatott be a Popular Science a tizenkilencedik század végén.
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.