Gombnyomásra változtatja meg a színész életkorát a Disney MI-je 2022 / 12 / 07 / Felkai Ádám

A digitálisan visszafiatalított (ritkábban „öregített”) színészek ma már a mozi és a tévésorozat-gyártás általános gyakorlatát képezik. A több fontos szellemi tulajdonnal a zsebében pedig a Disney a tartalomgyártás egyik főszereplője – így nem csoda, hogy – mint arról a vállalat is beszámol – csak 2022-ben 12 filmben és sorozatban került elő ez a technológia. Eddig azonban a bevett gyakorlat az volt, hogy a 2 dimenziós képeket kockáról kockára alakították át – ami még képzett, tapasztalt művészekkel is hosszas folyamat. Ezen segít a héten bejelentett FRAN (Face Re-Aging Network), amely a Disney elmondása alapján egy olyan neurális hálózat, ami automatikusa alakítja át a színészek életkorát, a végeredmény pedig már egyből „produkcióképes”. FRAN egy többlépcsős, gépi tanulási folyamat részeként született meg: először is, a csapat a StyleGAN2 nevű programmal véletlenszerűen generált több ezer, 18 és 85 év közötti arcot. Az adatbázis létrehozása után a gépi tanulási eszközök öregítették és fiatalították vissza ezeket a mesterséges portrékat, amelyeket aztán már a végső neurális hálózatba, a FRAN-ba tápláltak be. Innentől kezdve a FRAN már automatikusan elvégzi a teendőket a képeken, és a művészeknek mindezt csak finomhangolniuk kell. Forrás: Popular Mechanics
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ennyi testmozgásra van szükséged ahhoz, hogy megőrizd a mentális egészségedet
Ennyi testmozgásra van szükséged ahhoz, hogy megőrizd a mentális egészségedet
Sokat hallunk arról, hogy mennyi mozgásra van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, arról viszont már sokkal ritkábban esik szó, hogy a mentális egészségünk szempontjából mi a minimum. A lusták örülni fognak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.