Gondolatirányítással vezérelhető harci robotkutyákat tesztel az ausztrál hadsereg – videó 2023 / 02 / 24 / Felkai Ádám

Az ausztrál hadsereg egy mesterséges intelligencia alapú, úgynevezett „brain robotic interface-t” tesztel, amely lehetővé teszi a katonák számára, hogy egyfajta digitális „telepátia” segítségével irányítsák a robotkutyákat. A mesterséges intelligencia elemzi az agyhullámok adatait, és egy csúcstechnológiás bioszenzoros headset segítségével továbbítja azokat a személy látókéregéből a robotkutyába. A headsetben kiterjesztett valóságként észlelt villódzó jelzőfények segítségével lehet kijelölni azt a célpontot, ahová a kutyák automatikusan elindulnak – nagyjából mint a régebbi taktikai-akciójátékokban, például a Mass Effect trilógiában. A felületet tesztelő csapat a Vision 60 Ghost Robot nevű kutyának tehát ezzel a módszerrel adott parancsokat egy HoloLens 2 headset és egy dedikált Raspberry Pi-alapú MI dekóder segítségével. A projektben rejlő lehetőségek óriásiak, a kutatók reményei szerint a katonák védelmét és hatékonyságát is átalakíthatják. Forrás: IE
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.