Gondolatirányítással vezérelhető harci robotkutyákat tesztel az ausztrál hadsereg – videó 2023 / 02 / 24 / Felkai Ádám

Az ausztrál hadsereg egy mesterséges intelligencia alapú, úgynevezett „brain robotic interface-t” tesztel, amely lehetővé teszi a katonák számára, hogy egyfajta digitális „telepátia” segítségével irányítsák a robotkutyákat. A mesterséges intelligencia elemzi az agyhullámok adatait, és egy csúcstechnológiás bioszenzoros headset segítségével továbbítja azokat a személy látókéregéből a robotkutyába. A headsetben kiterjesztett valóságként észlelt villódzó jelzőfények segítségével lehet kijelölni azt a célpontot, ahová a kutyák automatikusan elindulnak – nagyjából mint a régebbi taktikai-akciójátékokban, például a Mass Effect trilógiában. A felületet tesztelő csapat a Vision 60 Ghost Robot nevű kutyának tehát ezzel a módszerrel adott parancsokat egy HoloLens 2 headset és egy dedikált Raspberry Pi-alapú MI dekóder segítségével. A projektben rejlő lehetőségek óriásiak, a kutatók reményei szerint a katonák védelmét és hatékonyságát is átalakíthatják. Forrás: IE
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.