A Google legújabb funkciója felkarolja a nyelvtanulókat

2019 / 11 / 16 / Perei Dóra
Mostantól nemcsak felolvastathatjuk a kifejezéseket, a kiejtést is gyakorolhatjuk okostelefonunk mikrofonjával.

Bizonyára senkinek sem kell bemutatnunk a Google Fordítót, amit nap mint nap több millióan segítségül hívnak, hogy nyelvtanulásuk során elsajátítsák a szavak helyes kiejtését. A keresőóriás úgy tűnik talált egy piaci rést, ezért új funkciót épített a mobilos keresőbe; mostantól nemcsak hangosan felolvastathatunk kifejezéseket, gyakorolhatunk is a mobil mikrofonjával.

Nem kell mást tennünk, mint a keresőbe beírni: „How to pronounce + a felolvasni kívánt szó”, majd rányomni a keresésre. A találati lista tetején ezután feltűnik egy doboz a keresett kifejezés fonetikus ábrázolásával. (A vastag betűk a hangsúlyos részeket jelölik.) Ha pedig rákattintunk a hangszórót ábrázoló kis ikonra, a gép hangosan felolvassa nekünk a szót, így hallhatjuk is.

A fejlesztésnek emellett van egy másik meglepetés funkciója: ha a mikrofonnal jelölt „Practice” gombra kattintunk, akkor a szoftverrel ellenőrizhetjük, helyes-e a kiejtésünk. Ehhez el kell ismételnünk a szót a mikrofonba. A mesterséges intelligencia kielemzi a hallottakat, és visszajelzést ad a feladat megoldásáról.

A Google szerint számos tanulmány bizonyítja, hogy a kiejtés gyakorlása segíti a szavak rögzülését, különösen ha idegen nyelvről van szó, ezért az új funkció rendkívül hasznos lehet a nyelvtanulásban. A fejlesztés jelenleg kísérleti jelleggel, kizárólag angol nyelven, okostelefonos applikáción működik, ám a jövőben spanyollal, illetve más nyelvekkel is tervezik bővítését.

(Fotók: Google, Pixabay)

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
A titok nyitja a kakaóvajban rejlik.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.