A Google legújabb funkciója felkarolja a nyelvtanulókat

2019 / 11 / 16 / Perei Dóra
Mostantól nemcsak felolvastathatjuk a kifejezéseket, a kiejtést is gyakorolhatjuk okostelefonunk mikrofonjával.

Bizonyára senkinek sem kell bemutatnunk a Google Fordítót, amit nap mint nap több millióan segítségül hívnak, hogy nyelvtanulásuk során elsajátítsák a szavak helyes kiejtését. A keresőóriás úgy tűnik talált egy piaci rést, ezért új funkciót épített a mobilos keresőbe; mostantól nemcsak hangosan felolvastathatunk kifejezéseket, gyakorolhatunk is a mobil mikrofonjával.

Nem kell mást tennünk, mint a keresőbe beírni: „How to pronounce + a felolvasni kívánt szó”, majd rányomni a keresésre. A találati lista tetején ezután feltűnik egy doboz a keresett kifejezés fonetikus ábrázolásával. (A vastag betűk a hangsúlyos részeket jelölik.) Ha pedig rákattintunk a hangszórót ábrázoló kis ikonra, a gép hangosan felolvassa nekünk a szót, így hallhatjuk is.

A fejlesztésnek emellett van egy másik meglepetés funkciója: ha a mikrofonnal jelölt „Practice” gombra kattintunk, akkor a szoftverrel ellenőrizhetjük, helyes-e a kiejtésünk. Ehhez el kell ismételnünk a szót a mikrofonba. A mesterséges intelligencia kielemzi a hallottakat, és visszajelzést ad a feladat megoldásáról.

A Google szerint számos tanulmány bizonyítja, hogy a kiejtés gyakorlása segíti a szavak rögzülését, különösen ha idegen nyelvről van szó, ezért az új funkció rendkívül hasznos lehet a nyelvtanulásban. A fejlesztés jelenleg kísérleti jelleggel, kizárólag angol nyelven, okostelefonos applikáción működik, ám a jövőben spanyollal, illetve más nyelvekkel is tervezik bővítését.

(Fotók: Google, Pixabay)

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.