Guinness-rekord: Több mint 1000 drónnal rajzoltak karácsonyfát az égre 2023 / 12 / 23 / Bodnár Barna

Két Guinness-rekordot is megdöntött az észak-texasi Sky Elements vállalat múlt vasárnap. A "Legnagyobb drónokkal készült kitalált karakter" díjat a 400 multirotoros eszközzel az égboltra rajzolt diótörő figurával érdemelte ki, a "Legnagyobb drónokkal készült légi kép" rekordját pedig egy több mint 1000 drónnal megjelenített karácsonyfával döntötte meg. A látványos esemény egyben Texas legnagyobb és legmagasabban végrehajtott drónbemutatója is volt, amely 210 méterrel a föld felett zajlott; az alábbi videón a magával ragadó légi bemutató látványos karácsonyi mintái és formái láthatóak. Az ilyen és az ehhez hasonló drónshow-k napjainkban már a hagyományos tűzijátékok modern alternatívájaként szolgálnak, ugyanis számos előnnyel rendelkeznek azokhoz képest: a programozható, kifejezetten fényjátékokhoz tervezett, egyedi tervezésű drónokkal végrehajtott bemutatók testre szabhatóak, környezetbarátabbak, és az állatok számára is kíméletesebbek, mint pirotechnikával létrehozott elődeik. (Borítókép: Sky Elements Drone Light Shows)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.