Gyorsulási versenyen csaptak össze egymással az elektromos autók és egy benzinzabáló szörnyeteg

2022 / 02 / 21 / Palotai Nándor
Gyorsulási versenyen csaptak össze egymással az elektromos autók és egy benzinzabáló szörnyeteg
Az Aptera elektromos háromkerekűje állt ki egy Tesla Model 3 és egy Audi R8 ellen, az eredmény azonban sokakat meglephetett.

Már egy ideje érezhetően versengenek egymással az autógyártók, hogy ki tudja a legjobb paraméterekkel rendelkező elektromos autót a piacra dobni. Most ez a verseny valódi testet öltött, amikor is egy Tesla Model 3, két Aptera háromkerekű, és egy igazi, klasszikus értelemben vett izomautó Audi R8 állt rajthoz egy negyedmérföldes gyorsulási verseny erejéig.

A kaliforniai Chuckwalla Valley versenypályán rendezett megmérettetésen az Aptera a fekete színű, kisebb teljesítményű, első generációs háromkerekűje mellett felvonultatta a következő verziót is, melynek a világoszöld kasznija sincs még teljesen befejezve, azonban már így is látványosan nagyobb teljesítményre képes, mint az elődje. Az, hogy a Tesla Model 3 melyik verziója állt rajthoz, nem derül ki a videóból, az Audi R8-ról sem árultak el sokat, így a felvételt érdemes némi szkepticizmussal fogadni, azonban ami már így is figyelemre méltó, az az Aptera két prototípusának a teljesítménye: az elsőkerék-meghajtású prototípus 5,5 másodperc, míg az összkerékhajtású béta prototípus 3,5 másodperc alatt gyorsul száz km/órára.

Az Aptera autójáról már oldalunkon is írtunk, mikor az a megjelenésekor nagy figyelmet keltett a tervezők által ígért, - felszereltségtől függően - akár 1600 kilométeres hatótávolságával. Ezen felül a tetején elhelyezett napelemek Kaliforniában akár napi 70 kilométer hatótávolságot biztosíthatnak, de még Budapesten is ki lehetne belőle csikarni egy kicsit több, mint 30 kilométert. A cég jelenleg San Diegóban működik, a tervek szerint azonban nemsokára egy 80 000 négyzetméteres gyárba fog költözni a kaliforniai Carlsbad közelében, ahol akár még idén megkezdődhet a sorozatgyártás.

(Fotó: Aptera)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.