Ha szeretnék, hogy tudományosan kutassák az UAP-okat, adjanak át minden adatot – mondja az asztrobiológus

2021 / 07 / 04 / Felkai Ádám
Ha szeretnék, hogy tudományosan kutassák az UAP-okat, adjanak át minden adatot – mondja az asztrobiológus
Mint mi is megírtuk a múlt héten, az amerikai védelmi minisztérium alá tartozó Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) nyilvánosságra hozta az első jelentését az azonosítatlan repülő tárgyakról.

A több mint 140 esetből mindössze egyre találtak magyarázatot, 18 esetben pedig a jelentések mind sebességében, mind repülési paraméteriben, mind pedig megjelenésében és kialakításában a jelenlegi technológiai ismereteink szerint nehezen magyarázható tárgyakról szóltak.

Tényleg földönkívüliek látogatják a bolygót? – Napvilágot látott az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos jelentés Elkészült az USA kormányzati jelentése az azonosítatlan repülő tárgyakról – aki katarzist várt, csalódni lesz kénytelen, de ez egy nagyon fontos lépés a rejtély tisztázása felé vezető úton, mivel a kérdés mostantól nem söpörhető a szőnyeg alá.

Bill Nelson, a NASA feje, aki korábban űrhajós is volt, arra buzdította munkatársait, hogy járjanak utána nyugodtan, tudományos szempontból is, hogy mik lehetnek ezek az UAP-nak nevezett repülő tárgyak az amerikai légtérben. Ennek lehetőségeiről beszélt most egy elismert tudós, Abel Mendez asztrobiológus, a Planetary Habitability Laboratory igazgatója – ez az a szervezet mely részt vett a szomorú véget ért Arecibo rádióteleszkóp működtetésében. Mendez szerint azonban erre, tehát az UAP-ok tudományos igényű vizsgálatára addig nem kerülhet sor, amíg a Pentagon át nem ad a NASA-nak minden ezzel kapcsolatos titkosított adatot. Sőt Mendez egész pontosan úgy nyilatkozott, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak minden adatot nyilvánosságra kellene hoznia, ha tényleg szeretnének segítséget kapni azzal kapcsolatban, hogy az UAP-incidensek végére járhassanak. Hacsak ez meg nem történik, sem a NASA, sem pedig a tudományos közösség nem fog tudni segíteni.

Június 25-én egyébként egy vékonyka, öt oldalas jelentést ismerhetett meg a nyilvánosság, aminek létezik egy titkosított változata, amit saját bevallása szerint Bill Nelson például olvasott. Nelson a jelentés, illetve a pilóták korábbi meghallgatásai alapján jutott arra a következtetésre, hogy egyértelműen van ott „valami”, ám azzal kapcsolatban, hogy ez lehet-e egy rendkívül fejlett technológiájú ellenséges ország eszköze, azt válaszolta, hogy szerinte nem ez a helyzet. A nyilvános jelentés kapcsán azonban sem videók, sem képek nem kerültek elő, ezeknek viszont egy része korábban is kiszivárgott. Amit viszont jelenleg látunk, az a legjobb esetben is pár percnyi rossz minőségű felvétel, illetve másodkézből vett beszámolók, valamint a szóban forgó jelentés megállapításai – mindez nyilvánvalóan kevés a tudományos igényű analízishez.

A NASA vezetője olvasta a jelentést az UAP-okról, és szerinte ezek nem ellenséges országok repülő eszközei Bill Nelson a jelentés titkosított részét is olvasta, és ennek kapcsán tette a fenti, figyelemreméltó kijelentést.

Június 25-én, aznap tehát, hogy a jelentés nyilvánosságra került, a NASA hivatalos honlapja frissült egy Azonosítatlan Repülő Tárgyakkal kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések rovattal. Az UAP-okkal kapcsolatban azt írják, hogy bár a NASA nem keresi aktívan az UAP-okat, a Földet figyelő műholdjaikkal kiterjedt adatot gyűjtenek bolygónk légköréről, teszik ezt sokszor más űrügynökségekkel együttműködésben. És bár ezek az adatok nem specifikusan az UAP-okkal kapcsolatosak, valamint nem földönkívüliek technológiai nyomainak az azonosítása céljából gyűjtötték őket, ezek nyilvánosan hozzáférhetőek, és bárki használhatja, aki a földi atmoszférában keres valamit. Hozzáteszik azt is, hogy ha kiderül valami az UAP-okról, akkor egy teljesen új tudományterület nyílna meg a tudósok előtt. A légkört vizsgáló tudósok, az űrrepülés és a repülés szakértői, valamint más területek szakértői mind hozzátehetik a magukét, hogy megértsük a szóban forgó jelenséget.

(A cikkhez használt kép csak illusztráció, forrása: Flickr/Gorm Helge Grønli Rudschinat)

További cikkek a témában:

„Nem tudjuk, honnan jöttek, és nem értjük a technológiát sem” – a CBS amerikai katonákkal készített interjút az UAP-okról Az azonosítatlan légköri jelenségekről a Kongresszusnak szánt jelentés jövő hónapban kerül nyilvánosságra, addig pedig a kérdést a CBS csatorna egyik legpatinásabb műsora járta körbe – megdöbbentő dolgok hangzottak el.

"Nem tudjuk, földönkívüliek-e. Nem tudjuk, ellenség-e " – nyilatkozta a NASA vezetője az azonosítatlan repülő tárgyakról Június 25-én lát nyilvánosságot az azonosítatlan repülő tárgyak észleléseit bemutató és elemző dokumentum, a NASA-nál pedig felhorgadt az érdeklődés ezen jelenségek irányába.

Titokzatos repülő eszközök rajai vették üldözőbe az USA romboló hajóit több napon át 2019-ben több hadihajó környékén is gyanúsan viselkedő repülőeszközöket figyeltek meg, melyeknek az eredetét az ismereteink szerint egyelőre nem sikerült tisztázni.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.