Hallgasd a növények rezgését a Széna vagy a Szent Gellért téri villamosmegállóban!

2021 / 11 / 30 / Rácz Tamás
Hallgasd a növények rezgését a Széna vagy a Szent Gellért téri villamosmegállóban!
Persze amit a cikk végén lévő linken vagy a megállókban hallhatsz, az nem konkrétan a nővények hangja, csak bizonyos hanggá konvertált életjelenségeik.

Budapest két forgalmas, zajos, kipufogógáz-füstös pontján, a Széna téren és a Szent Gellért téren látványosan kizöldültek a villamosmegállók. A változás az ACG Reklámügynökség és az E.ON műve. A két vállalat a megállókat földlabdás élőnövényekkel, borostyánnal, csarabbal, erdei mohával díszítette fel és egészen különleges zenei aláfestést is adtak a barátságos zöld látvány mellé. A megállókban elhelyezett hangsugárzókból úgynevezett szonifikációs technológia segítségével a növények biorezgéseiből generált zene szól.

„Ahogy nekünk embereknek, úgy minden növénynek is van egy saját rezgése. A növény által keltett rezgést a levelére és a gyökeréhez helyezett szenzorral, a „Music of the Plants” nevű eszköz segítségével rögzítettük. A készülék képes a növények biorezgéseit előbb MIDI adatokká, majd dallamokká alakítani", meséli a megvalósult projekt részleteit Maróti Tímea, az ACG kreatívja.

„Ezzel a gesztussal szerettünk volna váratlan szépséget adni, mosolyt csalni a várakozók arcára és megmutatni, mennyire fontos az E.ON számára a zöld gondolkodás. Már hosszú ideje máshogy éljük a mindennapjainkat, mint ahogy megszoktuk, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a feldíszített buszmegállóinkkal vidámságot csempésszünk az arra járók mindennapjaiba. Az ötlet megvalósításában kiváló partnerünk volt az ACG, akikkel hosszú ideje dolgozunk együtt közösen és sikeresen az E.ON márka építésén” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Csoport márka- és marketing vezetője.

A nem mindennapi villamosmegálló nem csak a járókelők körében arat sikert: az ACG Reklámügynökség és az E.ON közös installációja kreatív és rendhagyó outdoor megoldásokat értékelő 2021-es Arany Penge/JCDecaux Innovate Awards arany díjazottja lett.

Hogy az is meghallgathassa a zöldségek hangját, aki nem villamosozik (vagy nem Budapesten villamosozik), mutatunk egy rögzített részletet: katt ide!


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.