Hamarosan érkezik a Jézus szimulátor

2019 / 12 / 12 / Felkai Ádám
Hamarosan érkezik a Jézus szimulátor
Az I am Jesus Christ híre túljutott a szokásos játékos híroldalakon, és már a fővonalas sajtóba is utat talált magának. Ez érthető is, hiszen egyrészt közeleg a karácsony, másrészt érzékeny témáról van szó. Ráadásul az már a trailerből is kiderül, hogy a készítők nagyon nem a négy evangelista elbeszéléseit vették alapul.

Jézusom!

Az I am Jesus Christ-nak már a puszta steam oldala is rendkívül szórakoztató olvasmány, hiszen e szerint egy realisztikus szimulátorról van szó, amit az Új Testamentum inspirált. Miután a szöveg nekünk szegezi a költői kérdést, hogy elgondolkoztunk-e valaha milyen lehet Jézusnak, a világ egyik legkiváltságosabb (privileged) és hatalmasabb emberének lenni, rátér a szoftver főbb összetevőinek az ismertetőjére. Itt olyan egzotikumokat találunk, mint a több mint harminc csodatett, a Szentlélektől nyert szupererő, keresztre feszítés és feltámadás, valamint a realisztikus (igen, a szöveg valósággal bolondul ezért a jelzőért) harc a sátánnal.

Mindez önmagában elég lehetne ahhoz, hogy a teljes cucc pápai indexre kerüljön, már ha ez utóbbi nem szűnt volna meg 1966-ban.

Persze azért elősejlik a kajla mosoly a jelentéktelen grafika mögül, hiszen az egy dolog, hogy Jézus nem varázsolt halat minden arra tévedő kosarába, valamint kevés értelme van egy tök üres csónak körül lecsendesíteni a haragvó vizet, ám aki kihagyta a heti hittant, annak is feltűnhet, hogy a Názáreti és a Sátán harca sokkal inkább folyt spirituális vonalon negyven napig a sivatagban, ahol is a pokol fejedelme megpróbálta megkísérteni Isten fiát, semmint torkollt abba az erősen fizikai jellegű és a South Parkot megidéző adok-kapokba, amit ez a trailer megelőlegez.

Átverés?

Kérdés persze, hogy ha virtuálisan is, de valóban magunkra húzhatjuk-e valaha Názáreti Jézus saruját, mert első pillantásra a dolog túl bizarrnak tűnik ahhoz, hogy elhiggyük. Ráadásul akad pár óvatosságra intő jel. Például a fejlesztő stúdió, a SimuIam a szimulátor és az I am szavakból lett összefabrikálva, és ha rákattintunk, a kiadó oldalára jutunk el. Ugyanakkor a kiadó, a ThePlayWay nagyon is létezik. Sőt pár ismertebb játékot is kiadtak már.

Nekem ezek közül csak a The Way-hez, ehhez a pixelgrafikás Another World újragondoláshoz volt szerencsém, és véleményem szerint a kategóriájában remek kis szoftver. Ám mostanra a kiadót elérte a globálisan már rég lecsengett szimulátor láz. Igaz eddig csak olyan régi vonalas elképzeléseket játékosítottak meg, mint a kétkezi autószerelő és a szintén kétkezi betörő élete. (Ez utóbbi amúgy 3950 értékeléssel a háta mögött nagyon pozitív steam-minősítéssel villoghat, tehát akár érdemes lehet adni neki egy esélyt.)

Ha nem átverés, akkor Jézus valóban az alfa, viszont nem az ómega

Amennyiben a Jézus szimulátor valódi, jobb ha a világ készen áll. A ThePlayWay ugyanis betervezett már a jövőre csöves szimulátort és pap szimulátort is. Ez utóbbi legalább annyira hihetetlen, mint a Jézus szimulátor, és igaz, részegen már a Kingdom Come Deliverance-ben is prédikálhattunk, de ilyen ördögűzést még egész biztos nem látott senki. Ezt a mozivászon például el sem bírná.

(Kép: Steam)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Tudtad, hogy a telefonod képes feliratozni mindent, ami elhangzik körülötted?
Ez a mai világban akár ijesztőnek is hathat, pedig a Google által kifejlesztett Azonnali átírás alkalmazás azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt igazán lehet szeretni a technológiát.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.