Hátborzongató az első, elektromos repülőruhával végrehajtott, nagy sebességű repülés 2021 / 11 / 24 / Felkai Ádám

Az osztrák Peter Salzmann a bázisugrás szerelmese, aki 2017-ben kereste meg a BMWi-t, a BMW elektromos meghajtásra szakosodott leányvállalatát egy elektromos meghajtással kiegészített szárnyruha ötletével. Tavaly pedig a #NEXTGen 2020-on egy videóban be is mutatták ezt az eszközt. Habár azon el lehet vitatkozni, hogy a szárnyruha vagy a különböző rakétahátizsákos megoldások az életképesebbek hosszútávon, de az elektromos szárnyruha inkább tűnik sporteszköznek, mint gyakorlati alkalmazásokat szem előtt tartó technológiának. Sporteszköznek viszont – megfelelő ügyesség, fizikum és tapasztalat mellett – fenomenális: a módosított szárnyruha brutális sebességet tesz ugyanis lehetővé. A hivatalosan Electrified Wingsuit nevet viselő eszközön a két beépített propeller a ruha mellkasi-hasi részén helyezkedik el. A propellerek 25 000 fordulat/perc sebességgel mozognak, és mindkettőt egy egyenként 7,5 kW motor hajtja. A motorok egy 50 V-os lítium-ion akkumulátorból kapják az energiát, és a ruha bal ujjába helyezett gázkarral lehet őket aktiválni. A mostani mutatványhoz Salzmann egy helikopterből ugrott ki 3 km-es magasságból, és propellereknek köszönhetően elérte a 299 km/h-ás csúcssebességet is – nem csak hátborzongató látvány az iszonyatos magasságban Superman-ként az egeket szelő pilóta, de világrekorder is – a Guinness World Record hivatalosan is elismerte, hogy most először került sor arra, hogy valaki elektromos meghajtású szárnyruhával vágtázzon a nagy kékségben. (Fotó, forrás: BMW)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.