Hátborzongató az első, elektromos repülőruhával végrehajtott, nagy sebességű repülés 2021 / 11 / 24 / Felkai Ádám

Az osztrák Peter Salzmann a bázisugrás szerelmese, aki 2017-ben kereste meg a BMWi-t, a BMW elektromos meghajtásra szakosodott leányvállalatát egy elektromos meghajtással kiegészített szárnyruha ötletével. Tavaly pedig a #NEXTGen 2020-on egy videóban be is mutatták ezt az eszközt. Habár azon el lehet vitatkozni, hogy a szárnyruha vagy a különböző rakétahátizsákos megoldások az életképesebbek hosszútávon, de az elektromos szárnyruha inkább tűnik sporteszköznek, mint gyakorlati alkalmazásokat szem előtt tartó technológiának. Sporteszköznek viszont – megfelelő ügyesség, fizikum és tapasztalat mellett – fenomenális: a módosított szárnyruha brutális sebességet tesz ugyanis lehetővé. A hivatalosan Electrified Wingsuit nevet viselő eszközön a két beépített propeller a ruha mellkasi-hasi részén helyezkedik el. A propellerek 25 000 fordulat/perc sebességgel mozognak, és mindkettőt egy egyenként 7,5 kW motor hajtja. A motorok egy 50 V-os lítium-ion akkumulátorból kapják az energiát, és a ruha bal ujjába helyezett gázkarral lehet őket aktiválni. A mostani mutatványhoz Salzmann egy helikopterből ugrott ki 3 km-es magasságból, és propellereknek köszönhetően elérte a 299 km/h-ás csúcssebességet is – nem csak hátborzongató látvány az iszonyatos magasságban Superman-ként az egeket szelő pilóta, de világrekorder is – a Guinness World Record hivatalosan is elismerte, hogy most először került sor arra, hogy valaki elektromos meghajtású szárnyruhával vágtázzon a nagy kékségben. (Fotó, forrás: BMW)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.