Házasodni már lehet Skype-on. Vajon mikor lehet válni?

2020 / 04 / 21 / Pőcze Balázs
Házasodni már lehet Skype-on. Vajon mikor lehet válni?
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója egy, a hétvégén hozott rendelettel lehetővé tette, hogy az anyakönyvvezetők videochaten keresztül is ellássák a munkájukat, így akár össze is adhassanak párokat.

New Yorkról mostanában leginkább a drámaian magas koronavírus-esetszámok miatt olvashattunk: csak New York Cityben 136 000 koronavírus fertőzöttet azonosítottak, és a halottak száma is meghaladja a 10 000-et. A hétvégén azért az új fertőzések számának csökkenése mellett más jó hírek is érkeztek az államból: a The Verge cikke szerint Cuomo kormányzó engedélyezte, hogy otthonról is házasodhassanak a new yorkiak.

Arról nem írt Twitter üzenetében, hogy válni is lehet-e így.

Pedig a CNBC már közel egy hónapja arról írt, hogy egy vezető brit válóperes ügyvéd arra számít, hogy jó sok dolga lesz a kollegáinak a járvány miatt. Fiona Shackleton kiemelte, hogy a legtöbb munkájuk általában a hosszabb összezártsággal járó nyári szünet, illetve karácsonyi szünet után szokott lenni, így logikus lenne azt feltételezni, hogy a karanténban élők közt is ki fog éleződni a feszültség. A cikk szerint a "válni szeretnék" keresések száma már márciusban 230%-kal nőtt; és ki tudja, meddig tart még, míg az élet legalább részben visszatér a normális kerékvágásba.

Az mindenesetre biztos, hogy a videó-alapú ügyintézés a járvány alatt-után egyre inkább alapelvárás lesz. Eddig a bankok dicsekedtek azzal, ha lehetett náluk videón számlát nyitni, mostantól az lesz a furcsa, ha ezt nem teszik lehetővé. Talán ennek is köszönhető, hogy a népszerű nagyvállalati videochat rendszer, a BlueJeans is vevőre talált a napokban: az amerikai távközlési óriás, a Verizon a TechCrunch szerint már már tavaly nyár óta kerülgeti a céget, a koronavírus csak felgyorsította a tárgyalásokat. A tervek szerint a Verizon épülő 5G hálózatán a távgyógyászat és a távoktatás is fontos felhasználási területei lehetnek a BlueJeansnek. De ha így megy tovább, valószínűleg távházasodni és távválni is lehet majd vele.

(Borítókép: Pixabay)


Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Betartja két évvel ezelőtti ígéretét a vasúttársaság és munkába állítják a robotot, aminek fő feladata, hogy a felsővezetékeket javítsa.
Elképesztően néz ki a videoklip, amit szinte teljes egészében generatív mesterséges intelligenciával készítettek
A zenét, a dalszöveget és magát a videót is generatív MI-vel hozták létre - de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.