Házasodni már lehet Skype-on. Vajon mikor lehet válni?

2020 / 04 / 21 / Pőcze Balázs
Házasodni már lehet Skype-on. Vajon mikor lehet válni?
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója egy, a hétvégén hozott rendelettel lehetővé tette, hogy az anyakönyvvezetők videochaten keresztül is ellássák a munkájukat, így akár össze is adhassanak párokat.

New Yorkról mostanában leginkább a drámaian magas koronavírus-esetszámok miatt olvashattunk: csak New York Cityben 136 000 koronavírus fertőzöttet azonosítottak, és a halottak száma is meghaladja a 10 000-et. A hétvégén azért az új fertőzések számának csökkenése mellett más jó hírek is érkeztek az államból: a The Verge cikke szerint Cuomo kormányzó engedélyezte, hogy otthonról is házasodhassanak a new yorkiak.

Arról nem írt Twitter üzenetében, hogy válni is lehet-e így.

Pedig a CNBC már közel egy hónapja arról írt, hogy egy vezető brit válóperes ügyvéd arra számít, hogy jó sok dolga lesz a kollegáinak a járvány miatt. Fiona Shackleton kiemelte, hogy a legtöbb munkájuk általában a hosszabb összezártsággal járó nyári szünet, illetve karácsonyi szünet után szokott lenni, így logikus lenne azt feltételezni, hogy a karanténban élők közt is ki fog éleződni a feszültség. A cikk szerint a "válni szeretnék" keresések száma már márciusban 230%-kal nőtt; és ki tudja, meddig tart még, míg az élet legalább részben visszatér a normális kerékvágásba.

Az mindenesetre biztos, hogy a videó-alapú ügyintézés a járvány alatt-után egyre inkább alapelvárás lesz. Eddig a bankok dicsekedtek azzal, ha lehetett náluk videón számlát nyitni, mostantól az lesz a furcsa, ha ezt nem teszik lehetővé. Talán ennek is köszönhető, hogy a népszerű nagyvállalati videochat rendszer, a BlueJeans is vevőre talált a napokban: az amerikai távközlési óriás, a Verizon a TechCrunch szerint már már tavaly nyár óta kerülgeti a céget, a koronavírus csak felgyorsította a tárgyalásokat. A tervek szerint a Verizon épülő 5G hálózatán a távgyógyászat és a távoktatás is fontos felhasználási területei lehetnek a BlueJeansnek. De ha így megy tovább, valószínűleg távházasodni és távválni is lehet majd vele.

(Borítókép: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.