Egy hiánypótló weboldal, ha már torkig vagyunk a bezártsággal

2021 / 01 / 04 / Perei Dóra
Egy hiánypótló weboldal, ha már torkig vagyunk a bezártsággal
Élménygyűjtés szempontjából 2020 meglehetősen unalmas évnek számított, és mivel jelenlegi állás szerint ez az állapot még jó pár hónapig biztosan kitart, nem árt, ha az ember talál valamit, amivel életben tarthatja kalandvágyát.

Ebben sokat segíthet Drive & Listen, azaz "Vezess és hallgass" nevű website, amellyel még ha csupán virtuálisan is, de otthonunk kényelméből, Párizstól Miami-ig 'beautókázhatunk' ötven világvárost. A realisztikus hatás kedvéért pedig mindeközben az adott város helyi rádióit, valamint az utcáról beszűrődő - életre utaló - zajokat is hallgathatjuk.

Fotelturista: Utazás Madeira ősi Fanal erdejébe, 500 éves fák közé Az odakint tomboló járvány, és a bizonytalannak tűnő jövő se tántorítson el senkit, ettől még a XXI. században élünk, és a fotelturizmus feltétlenül egyike azoknak a tevékenységeknek, melyek segíthetnek túlélni a karantén kényszerű mozdulatlanságát. Lesz még búza, lesz még lágy kenyér, de most irány Madeira, és a varázslatos Fanal-erdő.

Az isztambuli származású Erkam Şeker a Business Insider munkatársának beszélt arról, mennyire hiányzik neki, hogy ismét hódolhasson szenvedélyének, és mivel szerinte ezzel bizonyára mások is így vannak, remélhetőleg nem csak ő üti majd el idejét az egyébként ingyenesen használható weboldalon. Hozzáteszi: az oldal eleinte a városi vezetést hiányolók körében volt népszerű, manapság viszont az utazás szerelmesei is gyakran felkeresik.

Ha bepötyögjük a site nevét a böngészőbe, a jobboldali legördülő menüből kiválaszthatjuk úti célunkat (Budapest is köztük van, ha valaki éppen azt hiányolná), pár másodperc után pedig már a volán mögött találjuk magunkat, illetve a rádió hangjai is felcsendülnek. Utóbbit - az utcazajjal együtt - tetszés szerint ki-be kapcsolhatjuk. Sőt, sebességet is válthatunk. Mindemellett lehetőségünk van (akár egy kávé árával) támogatni Şeker-t, aki egyébként elmondása szerint napról napra bővíti a látogatható városok repertoárját - írja a Lonely Planet.

Jelenleg az alábbi desztinációk közül választhatunk: Amszterdam, Antalya, Barcelona, Peking, Berlin, Budapest, Buenos Aires, Chicago, Curitiba, Delhi, Dublin, Guadalajara, Hawaii, Havanna, Isztambul, Izmir, Kijev, Lauterbrunnen, Liszabon, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Miami, Mumbai, München, Moszkva, New York City, Nizza, Oslo, Párizs, Prága, Rio De Janeiro, Róma, Szaloniki, San Francisco, Sao Paulo, Seattle, Szöul, Szentpétervár, Szingapúr, Stockholm, Tel Aviv, Tokyo, Toronto, Warsó, Wuhan, Jekaterinburg és Zürich.

További cikkek a Rakétán:

Kalifornia nyomában Budapest az önvezető autók fejlesztésében A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja mára az autóipari beszállító egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központjává nőtte ki magát, aminek meghatározó szerepe van az önvezető technológiák fejlesztésében és tesztelésében.

Los Angeles városi légimobilitási programot indít, jön a légi tömegközlekedés A nagyvárosi légi közlekedés új formái, főképp emberek szállítására alkalmas önvezető drónokkal már sok helyütt tesztüzemben, vagy bevezetés előtt állnak. A légitaxik a tömegközlekedés új formái is lehetnek. Los Angeles is ezek közé a városok közé tartozik.

Az első koncert, amit egyenesen az űrből adtak A Gemini-6 két asztronautája néhány hangszert is felcsempészett a fedélzetre az 1965-ös misszió indulása előtt, a Föld körül keringve pedig előadták minden idők legismertebb karácsonyi dalát, amiről egy felvétel is fennmaradt.

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
A Meta a Quest 3 megjelenésével egyre inkább elmossa a határokat a valódi és virtuális világ között, de a mesterséges intelligencia rendszereket több módon is felhasználja.
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Jony Ive és az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a hírek szerint olyan projekten dolgoznak, ami nyugdíjba küldhetné az okostelefonokat, a tervükre pedig már egymilliárd dolláros támogatást is sikerült szerezniük a japán SoftBanktől.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.