Egy hiánypótló weboldal, ha már torkig vagyunk a bezártsággal

2021 / 01 / 04 / Perei Dóra
Egy hiánypótló weboldal, ha már torkig vagyunk a bezártsággal
Élménygyűjtés szempontjából 2020 meglehetősen unalmas évnek számított, és mivel jelenlegi állás szerint ez az állapot még jó pár hónapig biztosan kitart, nem árt, ha az ember talál valamit, amivel életben tarthatja kalandvágyát.

Ebben sokat segíthet Drive & Listen, azaz "Vezess és hallgass" nevű website, amellyel még ha csupán virtuálisan is, de otthonunk kényelméből, Párizstól Miami-ig 'beautókázhatunk' ötven világvárost. A realisztikus hatás kedvéért pedig mindeközben az adott város helyi rádióit, valamint az utcáról beszűrődő - életre utaló - zajokat is hallgathatjuk.

Fotelturista: Utazás Madeira ősi Fanal erdejébe, 500 éves fák közé Az odakint tomboló járvány, és a bizonytalannak tűnő jövő se tántorítson el senkit, ettől még a XXI. században élünk, és a fotelturizmus feltétlenül egyike azoknak a tevékenységeknek, melyek segíthetnek túlélni a karantén kényszerű mozdulatlanságát. Lesz még búza, lesz még lágy kenyér, de most irány Madeira, és a varázslatos Fanal-erdő.

Az isztambuli származású Erkam Şeker a Business Insider munkatársának beszélt arról, mennyire hiányzik neki, hogy ismét hódolhasson szenvedélyének, és mivel szerinte ezzel bizonyára mások is így vannak, remélhetőleg nem csak ő üti majd el idejét az egyébként ingyenesen használható weboldalon. Hozzáteszi: az oldal eleinte a városi vezetést hiányolók körében volt népszerű, manapság viszont az utazás szerelmesei is gyakran felkeresik.

Ha bepötyögjük a site nevét a böngészőbe, a jobboldali legördülő menüből kiválaszthatjuk úti célunkat (Budapest is köztük van, ha valaki éppen azt hiányolná), pár másodperc után pedig már a volán mögött találjuk magunkat, illetve a rádió hangjai is felcsendülnek. Utóbbit - az utcazajjal együtt - tetszés szerint ki-be kapcsolhatjuk. Sőt, sebességet is válthatunk. Mindemellett lehetőségünk van (akár egy kávé árával) támogatni Şeker-t, aki egyébként elmondása szerint napról napra bővíti a látogatható városok repertoárját - írja a Lonely Planet.

Jelenleg az alábbi desztinációk közül választhatunk: Amszterdam, Antalya, Barcelona, Peking, Berlin, Budapest, Buenos Aires, Chicago, Curitiba, Delhi, Dublin, Guadalajara, Hawaii, Havanna, Isztambul, Izmir, Kijev, Lauterbrunnen, Liszabon, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Miami, Mumbai, München, Moszkva, New York City, Nizza, Oslo, Párizs, Prága, Rio De Janeiro, Róma, Szaloniki, San Francisco, Sao Paulo, Seattle, Szöul, Szentpétervár, Szingapúr, Stockholm, Tel Aviv, Tokyo, Toronto, Warsó, Wuhan, Jekaterinburg és Zürich.

További cikkek a Rakétán:

Kalifornia nyomában Budapest az önvezető autók fejlesztésében A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja mára az autóipari beszállító egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központjává nőtte ki magát, aminek meghatározó szerepe van az önvezető technológiák fejlesztésében és tesztelésében.

Los Angeles városi légimobilitási programot indít, jön a légi tömegközlekedés A nagyvárosi légi közlekedés új formái, főképp emberek szállítására alkalmas önvezető drónokkal már sok helyütt tesztüzemben, vagy bevezetés előtt állnak. A légitaxik a tömegközlekedés új formái is lehetnek. Los Angeles is ezek közé a városok közé tartozik.

Az első koncert, amit egyenesen az űrből adtak A Gemini-6 két asztronautája néhány hangszert is felcsempészett a fedélzetre az 1965-ös misszió indulása előtt, a Föld körül keringve pedig előadták minden idők legismertebb karácsonyi dalát, amiről egy felvétel is fennmaradt.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.