Hidraulikus drónt építettek, ami sokkal nagyobb hatótávolságú lesz az elektromos társainál 2022 / 03 / 05 / Bobák Zsófia

Az akkumulátorral működő elektromos drónoknak vetélytársa akadt a Flowcopter képében, amely a Danfoss által fejlesztett hidraulikus pumpa, a Digital Displacement pumpa által működtetve sokkal nagyobb távolságokra tud majd eljutni a szállítmányával, mint a hagyományos drónok, legalábbis ezt ígéri a jármű gyártója. A tervek szerint az eszköz akár 6 órányi folyamatos repülésre/900 kilométer megtételére lesz képes, amivel megoldhatja a drónok üzemeltetésének egyik problémáját, vagyis a viszonylag kis hatótávolságot, ami miatt a városok közötti légitaxizás vagy szállítmányozás például nehézségekbe ütközhet. A hidraulikus drón stabilitása ugyan egyelőre nem vetekszik az elektromos verziókéval, de a Flowcopter elmondása szerint robosztusabb, olcsóbb és könnyebb, mint a tisztán elektromos meghajtás, vagyis az eszköz súlyához viszonyítva nagyobb hajtóerőt és "extrém hatékonyságot" képvisel. A Flowcopter folyékony üzemanyaggal működik és a Digital Displacement pumpát négy, egyenként 129 lóerős motor üzemelteti. A drónt első körben rövidebb távú fuvarozásra szánják, személyszállításra méretei miatt egyelőre nem alkalmas, mivel a maximális teherbírása 150 kilogramm. (Fotó: Flowcopter)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.