Hidraulikus drónt építettek, ami sokkal nagyobb hatótávolságú lesz az elektromos társainál 2022 / 03 / 05 / Bobák Zsófia

Az akkumulátorral működő elektromos drónoknak vetélytársa akadt a Flowcopter képében, amely a Danfoss által fejlesztett hidraulikus pumpa, a Digital Displacement pumpa által működtetve sokkal nagyobb távolságokra tud majd eljutni a szállítmányával, mint a hagyományos drónok, legalábbis ezt ígéri a jármű gyártója. A tervek szerint az eszköz akár 6 órányi folyamatos repülésre/900 kilométer megtételére lesz képes, amivel megoldhatja a drónok üzemeltetésének egyik problémáját, vagyis a viszonylag kis hatótávolságot, ami miatt a városok közötti légitaxizás vagy szállítmányozás például nehézségekbe ütközhet. A hidraulikus drón stabilitása ugyan egyelőre nem vetekszik az elektromos verziókéval, de a Flowcopter elmondása szerint robosztusabb, olcsóbb és könnyebb, mint a tisztán elektromos meghajtás, vagyis az eszköz súlyához viszonyítva nagyobb hajtóerőt és "extrém hatékonyságot" képvisel. A Flowcopter folyékony üzemanyaggal működik és a Digital Displacement pumpát négy, egyenként 129 lóerős motor üzemelteti. A drónt első körben rövidebb távú fuvarozásra szánják, személyszállításra méretei miatt egyelőre nem alkalmas, mivel a maximális teherbírása 150 kilogramm. (Fotó: Flowcopter)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.